2018. május 23., szerda

Naked Petite Heat paletta | teszt és smink


Sziasztok! Ma palettát fogunk tesztelni. Ha figyelmesen követtétek a blogot és a Facebook oldalamat, akkor láthattátok, hogy nekem ez mekkora procedúra volt, mire eldöntöttem az original Heat vagy a mini kiszerelés kell-e nekem (ráadásul minden más kötelességem helyett is ezen gondolkodtam, ez már beteges rajongás?). Bár végül a nagy mellett döntöttem, mégis a kicsit vettem meg. Miért? Lent összeszedtem az összes pontot, ami hirtelen eszembe jutott. Még a boltban is elég sokat gondolkodtam, már három sminkes lány állt körbe, hátha nem tudok dönteni, és vásárolok egy sminkelést is, de szerencsére plusz kiadás nélkül is sikerült döntenem. Őszintén szólva nem bánom, hogy végül a kicsi jött velem haza. Ha érdekel miért, olvass tovább!


Miért pont a Pöti?

1. Egy kicsit utána számoltam a dolgoknak, és árban egyértelműen a pöti jön ki rosszabbul, így abban biztosak lehettek, hogy nem a spórolás vezérelt pontosan, vagyis igen, de a spórolás úgymond nem számokban fog kijönni a végén, de azért nézzétek meg ti is. Fontos, hogy a mini paletta és az original is ugyanúgy 1,3g árnyalatonként. A forintos árak akkor érvényesek, ha Sephora-ból szerzitek be!
  • Original Heat paletta: 6130 din (15.000 Ft)
    Színenkénti ár: 511 din (1250 Ft)
  • Pöti paletta: 3400 din (8500 Ft)
    Színenkénti ár: 567 din (1416 Ft)
  • Árkülönbség színenként: a pöti +56din (+166 Ft)

2. Ritkán festek szemet. Ezt nem ezerszer letisztáztuk, elég határozottan észre is vehetitek instán vagy akár YouTube-on is, hogy inkább rúzsos vagyok. Mégis úgy éreztem, hogy a Heat színei nagyon tetszenek, és mindenképp szerettem volna, ha megvannak ezek is. Viszont mivel tényleg nincs eget rengető szükségem rá, így ha anyagilag jobban is jön ki, nincs értelme megvenni egy 12 színből álló, hatalmas méretű palettát, mert hogy igen, egy original méretű Naked indokolatlanul sok helyet foglal, kettő meg aztán főleg. Csak azért nem kell az original méret, hogy jól nézzen ki a Smoky-val az asztalon, bár bevallom a pro listán ez is szempont volt. :D

3. Nem tetszenek a fényes színek. Azt is mondtam korábban, hogy a fényes színek nekem kellenek, de ebben eléggé hiányos a pöti paletta, így mindenképp a nagy kell. Viszont húztam a kezemre színmintákat a fényesekből, és az arcomhoz téve néztem magamat a tükörben. Gyönyörű színek, a minőség döbbenetes, de nekem valóak? Egyet leszámítva nem biztos, hogy kell ez nekem. Így számokban hiába olcsóbb a nagy, értékben sajnos innentől már drágább, hiszen gyanús, hogy nem sokat használtam volna a fényes színeket.

4. Egyforma árnyalatok. Minél tovább bogarásztam az originalt, annál nagyobb hasonlóságot véltem felfedezni az egyes színekben. A hasonlókat egymás mellé húztam. Természetesen nem színre-szagra hasonmások, csak minimális árnyalat különbség van, vagy az egyik picit hidegebb, de ennyi. Szóval gyakorlatban - magamat ismerve - szinte biztos, hogy nem használnám ki az egész palettát, csak néhány színt belőle, ami a szimpatikusabbik. Összesen két szín van, ami után sírni tudok, minden más, ami kellhet, benne van a pötiben. Megint csak az original értékéből ez elvesz valamennyit.

5. Reagálva a negyedik pontra: gondolhatna ilyenkor arra az ember, hogy ha elfogy az egyik, az alternatíva ott lesz, és kész is. VISZONT: a Smoky paletta után tudom, hogy elég kevés kell a színekből egy teljes smink elkészítéséhez, és ha nem használod minden nap, akkor bizony hónapokig úgy fog kinézni a paletta, mintha tiszta új lenne. Ha viszont mégis elhasználom fél év alatt, akkor ott a lehetőség összespórolni a nagyot, elvégre nagyon bevált. Nem? :)


Pöti kívülről

A könyvet nem a borítója alapján válassza az olvasó, de mivel nálam az esztétika közel olyan fontos, mint a tartalom, ezért én inkább a pöti dizájnját emelném ki, bár a nagy Heat-el sincs semmi baj. Míg a nagyot röviden úgy tudnám jellemezni, hogy "régi típusú öntött radiátor", addig a pöti mintájáról áradozni van kedvem. Nagyon szimpatikussá teszik ezek a lángoló rózsák. Amikor először láttam, akkor furcsa volt, de szerintem a paletta témájához ez jobban illik, mint az eredeti dizájn. Ez persze ízlések és pofonok kérdése.

Amúgy a papírcsomagolást nem fotóztam le és már ki is dobtam, de belülről gyufás mintája volt, szintén ilyen tüzes színvilágban. Jelentéktelen, de azért jó, hogy tényleg mindenre figyelnek.


A kompakt masszív, jól záródik (remélhetőleg hosszú távon se kopik ki a kapcsolóka) és elég jó minőségű műanyagból készült, azaz strapabíróbb az átlag kozmetikumoktól, és az érintése is kellemes. A kapcsolókától amúgy félek, nekem az minden terméknél rémálom, hogy egy idő után nem zár rendesen. A Smoky mágneses, szóval tényleg nem tudom mire számítsak.

Bár maga a paletta még az én kis kezemben is aprócska, egy nagyon jó tükör található benne, ami nem torzít, jól látom benne magamat, szóval akár a teljes sminkemet (alapoktó kezdve a bezárásig) eltudom benne készíteni, ami egy utazás alkalmával jól jöhet.

Plusz pont, hogy semmilyen ecset nincs benne, ami megint csak nem növeli feleslegesen a paletta méretét, illetve a Smoky ecsete után engem az sem zavarna, ha a nagyokból is kivennék őket, mert egyszerűen kuka. Aki szerint jó, az még nem használt fasza ebay-es ecseteket. Na, azok jók, nálam még a népszerű Jessup ecseteket is lepipálták. (igen drága Smejka, az ebay ecset ajnározásra ez a legjobb idő)


Pöti belülről

A pöti az eredeti Heat mintájára készült. 6 színt tartalmaz, és mind a hat megtalálható az eredetiben is, csak más néven, erre gugli rengeteg összehasonlító fotót tud számotokra biztosítani, ha nektek ez könnyebb eligazodást jelent. Számomra a név nem különösebben fontos, de meg kell jegyeznem, tök jópofa és találó nevük van.

Egyébként a csomagolás ajánlja, hogy ne csak önmagában használjuk a palettát, merjük kiegészítésként is használni. Most ezt a tüzes-narancsos palettát én kimondottan vibráló kékkel tudom elképzelni, de akár zölddel is jól mutathat, vagy egy-egy szín egy hideg barna sminket nagyon megtud bolondítani.


Inhale  - az egyetlen fényes szín a palettában, de nem annyira fényes, hogy bármi látszódjon belőle, pláne a holdról, viszont tök szép "dewy" finist ad a szemöldökcsontnak és a szemzugnak, ami nagyon jól mutat egy full matt sminkél, arcon is használtam már, szóval ha nincs arcformázó palettád, akkor egy utazás alkalmával a highlighter-t megspórolhatod, főleg ha a szolid fényeket kedveled jobban. Amúgy kicsit csalódás is, mert ez a leggyengébb minőségű szín a palettában, őszintén egy UD palettától sokkal jobbat várok. Lehet, hogy csak egy kis megdolgozásra vár, és a felső réteg elhasználása után látszik meg az igazi csoda, de egyenlőre nagyon gyengének látom.

Vibrate - feltételezem satírozószínnek szánták. Korallbőrön vagy nap barnította bőrön még működhet is, jelenleg számomra túl sötét, de átmeneti színnek, ami a sötét szín elsatírozását segíti szuper lehet télre is, a satírozást meg ez esetben a púderünk is megoldja. Nem foltosodik, szépen pigmentált.

Hot Spell - szintén elsősorban mélyítéshez tudom elképzelni, de mondjuk ha a fényes színt tesszük a mozgó szemhéjra, ezt pedig a szemünk külső részébe, akkor is tök jó lehet egy alapsminkhez.

Wild Thing - hát én nem annyira találtam el a színét, de higgyétek el, nagyon méltó a nevéhez. A paletta "legbotrányosabb" árnyalata, igazi tégla-narancs színe van, amit kennék mindenhova, kedvem támad tőle kísérletezni. Párosítva mondjuk egy vibráló, csillámos kékkel, nagyon durva eredményt tudunk elérni.

Heist - úgy örülök ennek a színnek, mintha nem tudom én mi lenne. Végre egy olyan meleg középbarna, ami nem Milka csoki barna, hanem valami különlegesebb, karamellesebb árnyalat, hiánypótló szerintem. Ráadásul a pigmentáltsága... eszméletlen!

Strike - Meleg tompa-lila, ami nagy kedvencem, mivel szerintem szépen kihangsúlyozza a szemeimet, és szerintem jobb is, mint a klasszikus lilák, mert sokkal dögösebb hatást lehet elérni, szóval egy ilyen szín mindig elfér itthon.

Színek alap nélkül, ujjal.

Miután nekem már megvan a Smoky, pont arra nem számítottam amit ez a paletta tud. Nem véletlenül értenek egyet sokan azzal, hogy a Naked vonalának leggyengébbe a Smoky, a legjobbja pedig a Heat, ugyanis a két paletta köszönő viszonyban sincs egymással. Míg a Smoky-nak sok idő kellett, mire a színek kicsit felpuhultak, és most sem az igazi, de már foltosodás nélkül, könnyedén használható, addig a Heat azonnal jól működött. Elsőre belenyúlni ugyanaz az érzés. Betonkemény, a színek pigmentáltak de rossz az érzésük. Biztos voltam benne, hogy sokáig tart "meghasználni" ezt a palettát is, ám az első smink... A színek az ecseten vaj puhává váltak, nem foltosodtak a szemhéjon, egyszerűen jó érzés volt felvinni őket. Ráadásul konkrétan elsatírozták magukat. A paletta nagyon pigmentált, ám könnyen kezelhető. 

Sokak számára viszont negatívum a Naked palettáknál, hogy porolnak. Nos, ez ennél a palettánál is jelen van, viszont leütögetett ecsettel a szemem alatt tuti nem lesz egy porszem sem, minden a szememen fog maradni. A Smoky-nál vannak olyan színek, amikkel nagyon vigyázni kell, de a Heat ebben is győzött. Alapjáraton engem a porzás nem szokott zavarni, főleg ha a dolog a palettában marad, és nem hat ki a sminkelésre. Ez persze csak azoknál jelent gondot, akik hozzám hasonlóan nagyon utálnak szemek után alapozni.


Első smink a palettával

Sajnos a szomszédok széttrollkodták az első benyomás videómat, és nem voltam elégedett a kapott minőséggel, túl sok volt benne a vágás, de a kíváncsiságom fontosabb, mint a videózás, szóval első benyomás videóval nem szolgálhatok. Ám a sminket lefotóztam nektek. Ennél a sminknél megpróbáltam az összes színt használni, sajnos a Vibrate végül nem fért bele a sminkbe, mint satírozószín, így ő nem volt végig akcióban.
Átmenet: Hot Spell
Mélyítővonal: Wild Thing
Szemhéj közepe: Heist
Külső szemzug: Strike
Belső szemzug: Inhale
Alsó pillatő: Heist + Strike
Pöti vs original méret

Először csak az original paletták voltak nálunk elérhetőek, és nagyon meglepődtem, amikor először fogtam a kezemben, hogy sokkal nagyobbak élőben, mint az a videók vagy fotók alapján gondoljuk. Aztán jöttek a Basics paletták, ott meg pont az okozta a meglepetést, hogy mennyire aprócskák, úgyhogy gondoltam érdekes lehet, ha készítek a különbségekről is pár fotót.

Az első képen a vastagságbeli különbséget láthatjátok.


Itt láthatjátok mekkora a pöti a nagy mellett, és hogy fokozzam, egy egyszerű Catrice Ultimate Matt rúzst is idetettem.


Gondoltam a pan-okat is megmutatom, de a kicsiben és a nagyban is egyaránt 1,3g egy pan, de végül is így is érdekes látvány egymás mellett.


Az Inhale árnyalatot leszámítva ez a paletta kimondottan jó, számomra 5/5 minden tekintetben.

Nektek hogy tetszik a Naked Heat paletta?
Ti a pötit vagy az originált választanátok?

1 megjegyzés:

  1. Imádom imádom imádom. Nekem a Heath original van meg, de nekem ez a PALETTA.A legjobb amit eddig a kezembe foghattam. ☺ Nekem az ecset is tetszik, a nagy Naked belső papír csomaolása pedig hasonlít a kicsihez. Szeretem. ☺

    VálaszTörlés