2018. április 20., péntek

Swatch-turizmus #1 | Sephora & Mac


Sziasztok! Mára egy hirtelen jött poszt ötlettel jöttem nektek. Eredetileg DjKaty kért meg, hogy swatch-oljak neki pár Huda Beauty szemfestéket, és ahogy a Sephora előtt fotóztam a színmintákat (hála égnek senki sem nézett rám hülyén, a Sephora előtt ezek szerint ez normális produkciónak számít), eszembe jutott, hogy az első benyomásaimról beszélhetnék nektek, hiszen - bár nem teljes palettákat mintáztam, csak pár érdekesebb színt belőlük - tudom, hogy valakit ezek a termékek kimondottan érdekelnek, és hát ugye nehezen beszerezhetőek, szóval jól jöhet egy-egy ilyen poszt.
Szeretném leszögezni, hogy ez az én saját első benyomásos véleményem, és még csak nem is kerek egész, hiszen ezekkel a termékekkel csak pár percig voltam "összezárva", nem is sminkeltem velük, így pusztán rohanó vásárlói véleményt tudok mondani. Szóval aki teljes paletta elemzésekre vágyik, az most nem kapja meg, és igen, tudom, hogy előfordulhat, hogy sminkelés közben egy-egy termék teljesen máshogy működik, de na, hátha valakinek ez is hasznos, hiszen mind szoktunk boltban swatcholni, és az alapján dönteni, nem? :)

Random sztori a Mac-ről

Bár fotó nem készült róla mert elfelejtettem, de nem csak Sephorában, hanem Mac üzletben is jártam, ahol a rúzsokat próbáltam ki a kezemen, felkenve nem, mivel a sminkes fiatalember egy hisztérikus vevőt próbált kielégíteni, és nem jutottam sorba. Illetve megnézegettem az árukat is, 2600-3000 din-be kerülnek, függően a finish-től, természetesen a Retro Matt finish, ami engem nagyon hajt a legdrágább. A mini rúzsok is megérkeztek (ha vettem volna véletlenül valamit, akkor ezekből választottam volna), nekik még nem volt kint az áruk, és mint írtam, a sminkes pasi épp izzadt helyzetben volt, de gondolom 1500 din körüli áruk van.

Nem vágtam magam hanyatt az első színminták születése után. Elképesztően pigmentáltak és krémesek a rúzsok, a formula alapján biztosra veszem, hogy nagyon tartósak is. A rúzsok súlyosak, kellemes őket kézben fogni. Akkor mi a fene bajom van? Az, hogy dettó ugyanezt érzem, ha az új Pupa I'm Matt rúzsokat (a klasszik kiszerelésűre gondolok, nem a folyékonyra) próbálgatom, és lazán 1000-din-el olcsóbb, ami 2700 Ft árkülönbségnek felel meg. A formula kissé szárazabb érzetű, de nem baj. Amire félelmetesen emlékeztetnek, azok az Isadora Matt rúzsok. Azok nem tudom hirtelen mennyire drágák, olyan 5000 Ft körüli áron vette az uram Győrben. Hm, mondjak még olcsóbb alternatívákat? Volt nekem régen egy NYX Matte Merlot nevezetű rúzsom. Szintén félelmetes a két textúra közötti hasonlóság.

Ezek természetesen nem színre szagra hasonmások, amiket felsoroltam, de nagyon jó minőségű matt rúzsok, amik kényelmesek és tartósak, az állagukkal és a pigmentáltságukkal is minden rendben, és az, aki hosszabb távon is használt Mac rúzsokat, az is azt mondja, hogy már olcsóbban is lehet olyan rúzsokat venni, amik ütik a Mac szintjét, lásd Fruzsa posztját. Amúgy nem adtam fel az ismerkedést és tanulmányozást, biztosan befogok még nézni a Mac-be és játszogatni.


Sephora kör
(nem emlékszek pontosan a dináros árakra, de a Sephora hivatalos oldalán kikerestem dollárban)

Több Huda Beauty paletta is szokott lenni, most csak a Desert Dusk volt kitéve, így csak ezzel tudtam barátkozni. Kati inkább a matt színekre volt kíváncsi, hiszen állítólag ebben a Huda isteni. Hát lehet bármelyik másik palettában ügyesek a mattok, de ez kritikán aluli. A színeket kétszer húztam át, hogy valamit mutasson a dolog. Kemények és krétásak, és mivel a teszter relatív új volt, ezért az sem lehet kifogás, hogy meg volt fogdosva. Amivel még próbáltam magam nyugtatni, hogy tipikusan az a fajta paletta, amit meg kell kezdeni, és csak a felső réteg lehasználása után mutatkozik meg az igazi színe. Úgyhogy belenyúltam egy fényes színbe (balról a második a minták között), hogy hátha, hiszen az jobban meg lett használva. Nem rossz, nem rossz, de ezt már lényegesen olcsóbb szemfestékből is meg lehet csinálni. Legnagyobb csalódás amúgy a legelső minta volt, tehát az a dögös tégla narancs, ami annyira foltos volt, hogy jesszus.

Tény, hogy szokás használni szemfesték alapot, de ha egy Sleek paletta alap nélkül is olyan swatchokat generál, hogy azt se tudod merre nézz, akkor a Huda-tól alap elvárás. Viszonyításképp csináltam a Naked Heat-el is néhány mintát, amik egy húzással készültek, az első és utolsó két minta matt színek lennének. Kifelé menet pedig futva húztam az új Too Faced barackos palettákkal is mintákat. A sötét lila fényes szín, de a Just Peachy palettából származók mattak, és hoppá hoppá. Talán mennyiségre nem úgy jön ki az ár, de minőségre a Too Faced és a Naked is visszakézből jobban megéri.

Aminél még szintén megálltam, azok a Becca Highlighter paletták, abból is az Ocean Jewels-nél ragadtam le, de négy szín kipróbálása után bátram merem nektek mondani, hogyha cifra színű highlighterre vágytok, akkor ugyanezt bármi más is tudja. Lásd a L.O.V. is kijött egy hármas palettával, illetve ott van az I Heart Makeup Unicorns Heart szívecske formájú palettája. Még állagra sem estem hanyatt, tényleg dettó ugyanezt már olcsóbban is megtaláljuk. 

Ééés most elérkeztünk ahhoz a kis kóbor lélekhez ott középen, ami nem más, mint a kívánságlistás Sephora Cream Lip Stain új, metálos árnyalatai közül az 58. Nem csak a metálok érkeztek meg, de most már a sima Matt kollekcióból is az összes (pontosan 100) árnyalat kapható itt is. Szuper!
Az állag nem változott, biztosra veszem, hogy hozza a mattok szintjét, amit már ezerszer mondtam, hogy minden pénzt megér. Gyönyörű a csillogása, de mint a képen is látszik, szórt fényben elég visszafogottnak tűnik. Úgy gondolom, hogy elég hordhatóra sikerültek ezek a rúzsok, szóval ha metálos rúzst kerestek akkor ezt tudom ajánlani. Viszont azért nem veszem meg, mert már múltkor is vásároltam egy Cream Lip Stain-t a mattak közül, amiben vannak mikrocsillámok, és a szín se tér el túlzottan, szóval bár az nem metálos, de szerintem felesleges az mellé megvennem ezt az árnyalatot is.

Összességében azokért, amikért mentem (Huda és Becca) nem rajongtam különösen, úgyhogy majd ha legközelebb arra járok, és újra kiteszik a többi terméket is, akkor mindenképp tovább fogok ismerkedni ezekkel a márkákkal, hogy kiderüljön, hogy ez most csak egy rossz kör volt, vagy tényleg nem éri meg rájuk pénzt költeni.

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm!!! Máskor is jöhet ilyen bejegyzés, szerintem nagyon hasznos :-)

    VálaszTörlés