2018. március 7., szerda

Maybelline Super Stay Matte Ink | 15 Lover, 40 Believer


Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend a Maybelline Super Stay Matte Ink rúzsvonala, érthetően főleg a hozzám hasonlók körében, akik nem csak simán imádják az ajakkencéket, hanem az életvitelük végett elég nagy teljesítményeket várnak el tőlük (még akkor is, ha sokak szerint ezek az igények már túllépnek egy normális határt). Ha tartós ajaktermékekről van szó, számomra sincs lehetetlen, vagy hátráltató ok, mert az igazán jó rúzs nálam bizony 8h megmozdulatlanság után kezdődik, még az sem érdekel, hogy CF-e vagy sem, pl. az imádott Sephora Cream Lip Stain-eim sem azok. Nekem ebből vonalból a 15 Lover és a 40 Believer árnyalat van meg, Szerbiában összesen 8 árnyalat elérhető, Magyarországon viszont bizonytalan, mint a kutya vacsorája, hogy egyáltalán kapható-e valahol.


Mielőtt a tudásukat firtatnám, vessünk egy pillantást a csomagolásra. Igen csak mutatós, főleg több darab egymás mellett. Ráadásul nem csak simán letisztult és kellemes látvány, de praktikus is, hiszen a tubus színe közel azonos a benne található termékkel, de aki hozzám hasonlóan nem asztali rúzstárolóban tartja a cuncikákat, hanem fiókban egy pohárban, az is könnyen látja melyik szín melyik, mivel a tetőre szépen láthatóan rá van ragasztva a szám és név. Nagyon praktikusnak gondolom több darabnál, hiszen pl. a Sephora Cream Lip Stain-ből nekem három van, és biztos, hogy keresgélés közben a harmadik kihúzott lesz a kívánt árnyalat. Lehet, hogy az összképbe kicsit beletrollkodik az a nagy szám a tetőn, de hát no, praktikus.


Az applikátor hagyományos benne egy kis "tartállyal", pont a megfelelő mennyiségű terméket veszi fel, amivel szépen lehet dolgozni, és valószínűleg pont elég lesz a teljes fedéshez. A hegyét is szépen lehet használni a szélek meghúzására, nem az a szőrös szivacs fajta, így szerencsére biztosítva van a lehető legpontosabb felvitel - ennek ellenére azért a sötétebb árnyalatokhoz nem árt ceruzát használni.

Különösebb illatot nem érzek, pláne olyat, ami kellemetlen lehet valakinek. Viselés közben teljesen megszűnik az a kevés illat is.

Az állaguk szokatlan, zselés-gumis valamihez tudnám leginkább hasonlítani, semmiképp sem egy szokásos krém formula. Sok félét próbáltam, de ehhez hasonlóra tényleg nem emlékszek. Nem könnyen kezelhető formula, pláne a sötétebb szín, nem igazán tudom kezdő rúzsozóknak és kezdő folyékony rúzsozóknak ajánlani.


A Lover számomra a tökéletes rózsaszín nude árnyalat, régóta kerestem ilyet, de vagy túl világos volt, vagy túl vibráló, vagy már tényleg szabályos pink árnyalat. Volt pár nagyszerű színem már korábban, amiket elhasználtam, ez tény, viszont az álom rózsaszínhez ez van legközelebb.

A Believer egy szabályos lila, tehát nem bogyószín vagy bármi keverés, ez egy szabályos sötét lila. Bár nem egy lila rúzsom van/volt, erről a konkrét árnyalatról nem sikerült eldöntenem még, hogy jól áll-e vagy sem. Sokkal világosabb lesz az én bőrömmel vegyülve, mint amire számítottam.

A további elemzéshez pro és kontra kategóriákat használtam, és ezt külön-külön mindkét árnyalatra, mert elég ellentétes véleménnyel vagyok róluk.


15 Lover

Pro:
 • szép fedése van, abszolút nem lesz foltos
 • lassan szárad, addig elég ragadós, utána bár érezhető, hogy az ajkakon van, de a ragadás teljesen megszűnik
 • könnyű a felvitel, abszolút nincs szükség kontúrozásra vagy korrektoros utómunkára
 • kb 5 órát evéssel és ivással kibír hibátlanul, utána azért kezd csúnyulni, de még mindig vállalható, összességében 8 órát bír ki
 • az eltávolítása könnyű, én lazán letörlöm egy babapopsi kendővel, bár sokan azt ajánlják, hogy kétfázisú nélkül neki se kezdj (egyszer már azért elgondolkodtam, hogy akkor mégis mi lehet egy mindenmentes szenzitív popsitörlőben, ha lazán eltávolít egy ilyen rúzst :D)

Kontra:

 • hosszú viselés után szárít, nem érdemes egymás után több napon keresztül használni40 Believer

Pro:
 • -guruló gazgombóc a sivatagban-

Kontra:
 • lehetetlenség normálisan felkenni, hiába a jó applikátor, akkor sem lehet szépen kontúrozni az ajkakat, néha a ceruza is kevés
 • foltos lesz bármit csinálok
 • ragadós és fényes marad, több óra után sem szárad meg
 • személyes probléma, de nem áll jól nekem, ha egy sötét árnyalat picit is fényes, így sajnos előnytelen is
 • sokkal jobban szárít, mint a Lover

Sok ügyetlenkedés után a foltosodás problémát azzal minimalizáltam, hogy ujjal viszem fel. Így a pepecselés mellett hátrányt jelenthet még a pontatlanság illetve a gyengébb intenzitás. A körvonalak baját egy korrektor ecset és krémes korrektor segítségével meg lehet oldani, illetve én most fedeztem fel a táskába dobós neszeszerem alján a NYX Wonder Pencil-t Medium árnyalatban, ami szintén szupi. Az intenzitásra pedig egy sötétebb ceruza jelenthet megoldást, ami az én esetemben Essence 10 miss you much, persze a fotón látható "smooth effect" sem rossz.


Összesítés:
Érdekes módon teljesen mást tapasztaltam a két árnyalat között, és nem először hallom, hogy a sötét árnyalatok hajlamosak foltosodásra, és hogy nem száradnak meg mattá, hanem teljesen fényesek és ragadósak maradnak - ám ennek ellenére a Believer sem kopik vagy hagy nyomot.
A Believer-t nem találom jó vásárnak, ellenben a Lover-el, ami minden pénzt megért.

Lover: 5/5
Believer: 3/5

Átlag: 4/5

• • •

Magyarországon valóban nem tudom hol lehet őket beszerezni, de elég kevés helyen, az tuti. Érdemes lehet mondjuk az online boltokat is nézni.

Szerbiában meg minden sarkon van. :D Az összes DM és Lilly üzletben kint van, továbbá egyéb nagyobb, Maybelline állvánnyal rendelkező drogériában is. Aki sehol sem találja, az nézzen fel a Lilly Online Prodavnica-ba, ahol az utóbbi időben már NYX termékek is elérhetőek, továbbá a Maybelline Gigi Hadid kollekció is ott érhető el legkönnyebben. Az ára 800-900 din körül mozog, elég gyakran akciózzák, nem mindig nagy százalékban, de én pl. -30% vettem őket DM-ben, szóval érdemes kivárni.

Egy másik magyar nyelvű tesztbejegyzést még több árnyalattal Kamillánál találtok ide kattintva.

Ti próbáltátok már?

11 megjegyzés:

 1. Pro:
  -guruló gazgombóc a sivatagban-??? A mondaton tök jól szórakoztam :D, bár nem értem, hogy ez mi és hogy lehet egy rúzsnál pro...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mikor szokott guruló gazgombóc megjelenni a filmekben, mint poén? :) Amikor nem történik semmi. Még duplán ki is emeltem, hogy biztos mindenkinek leessen, hogy nincs pro annál az árnyalatnál, de örülök, hogy sikerült halálosan komolyan venni.

   Törlés
 2. Nagyon sok jót hallottam ezekről a termékekről, nagyon jól áll Neked mind a két szín! :)

  VálaszTörlés
 3. Áhhhhh, nem esett le, azt hittem hogy sivatagosra szárítja a szádat:D általában veszem a poénjaidat :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy néz ki ez a poénom a szokásosnál is elvontabb lett. :D

   Törlés
 4. Szép szép de túl sok macerának tűnik, főleg a lila. Na meg hogyha a felvitel is nehéz és szárít is akkor már meg se nézem inkább magamnak, mert csak felmérgelődnék :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát nem a legkönnyebben kezelhetőbb rúzsok. :D Viszont tök jó ,hogy drogériás szinten is vannak elérhetőbb árú tartós rúzsok. :)

   Törlés
 5. A Lover-t megveszem majd, kinéztem már. Van egy világosabb rózsaszín árnyalat is, de az már lehet túl világos nekem. Itt Ausztriában kapható, most van valami akció a Müllerben és 10 Euro szettben szájceruzával együtt. De esélyes, hogy azt ma mind elkapkodták. Egy másik drogériákban -30% van minden sminkes, 7 Euróért majd ott megveszem. Otthon nem tudom mennyi az ára.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Loverrel nagyon jól fogsz járni, pláne ha ennyivel olcsóbban megkaphatod. :)

   Törlés
  2. Szia! Ma beszereztem, majd holnap kipróbálom. Rajtad nagyon jól mutat (a sötét szín is).

   Törlés