2018. február 18., vasárnap

A dac tárgya


Hogyan lehet egy sminknek ilyen címet adni (bizony, szándékosan nem írtam a címbe a kategóriát, hogy biztosan idekattintsatok elolvasni, sajnálom, haladok a korral)? Hogyan lehet egyáltalán egy sminket feltölteni a blogra? Fúúúúj! Ok, nem dramatizálok, ám bizony ez egy fontos téma az életemben, hiszen bár annó személyes naplóként kezdtem a blogolást, a sminkelés lett a fél életem és a blogomé is. Ma már igyekszek sokkal színesebben írni, többé kevésbé ez össze is jön, talán annyit igyekezhetnék, hogy azon tábornak, aki a személyesebb és filozofálósabb hangvételű videós és írott tartalmaké kattint ide, az is gyakrabban kapjon érdekes anyagot. Ám a sminkelés továbbra is az életem része maradt, még akkor is, ha sokszor hónapokig alig viselek sminket. A sminkes vonalat nagyon letörte számomra az, hogy jön rá 40 megtekintés és kész. Mindenki csak könyörög, hogy miért nem lehet használhatóbb tippeket adni, miért csak ezek a bonyolult műszempillás sminkek? Aztán már megint csak egy púderes smink? Miért nem valami extrább. Na fiúk lányok, ezért! Ám bármelyiket teszi fel a blogger, egyik sem jó, de leginkább senki rá sem kattint.


Tartom magam annyira jó fejnek, ha egy konkrét kategória miatt követek be valakit, akkor nem fogok hisztit csinálni, mert 10+ másik sorozatot is vezet, ha érdekel, akkor ha kell hónapokig várom a soromat. Mégis láttam olyan tippet ügyesebb bloggertől, hogy semmiképp se legyen a blog sokoldalú. Divat, smink, személyes napló, főzős blog, utazós blog, játékok, új tech cuccok, biológiai kutatás, társadalom kritika? Á-á, egy-két összeillő témát válassz, és kész, mert nem leszel sikeres!

Őszintén szólva régóta blogolok, hol jobb időszakok voltak, hol rosszabbak. A csúcson én már túl vagyok, most már csak a magam szórakozása miatt áll fenn a blog, meg azokért az emberekért, akik valamiért szeretik amit csinálok, és a vajdasági lányokért, akik folyamatosan olyan üzenetekkel halmoznak el, hogy végre valaki Vajdaságból is csinál ilyen blogot, ráadásul több témában. Kevés ember szeret talán ebben a világban, de ők számítanak rám, és szerintük én vagyok a legjobb, akire támaszkodhatnak. Talán enyhe túlzással mondhatom, hogy a bloggal visszakaptam olyan embereket, akiket a múltammal együtt elfelejtettem, vagy a múltamban nem váltak baráttá.

Számomra a blog már nem egy bekategorizált dolog. Már nincs olyan, hogy csak személyes témában írok. Most már bármit leírok ami bánt vagy boldoggá tesz. Persze még mindig a kencék vannak túlnyomó részt előnyben, de szeretnék sütni főzni veletek. Szeretnék írni az állataimról, miket éltünk át együtt. Szeretnék írni az egyetemről, hogy úgy szar ahogy van, de én még mindig kitartok. Szeretnék írni egy új öblítőről, aminek jujj de jó illata van, és a WC öblítőről, ami nem fogy el három nap alatt. Szeretnék írni a lakásról, hogy egy világháború utáni albiban vagyok, ahol 60 éve ugyanaz a rozsdás kád van, nincs mosdó se csempe, de mit szeretnék tenni azért, hogy jól nézzen ki. Ha 50 téma van a blogon, akkor 50, de nem érdekel, mindről írni akarok, mert az élet nem csak smink, meg nem csak ruha, meg nem csak tech, meg nem csak gasztro. Az élet sok oldalú, és itt vagyok én, aki a küszöbön áll, és bizony minden foglalkoztat. 

A régi életem ezer felé szakadt, és ez a sok apró részlet egy teljesen új életté fonódik össze. Ráadásul mennyi minden vagyok már most? Barátnő, háziasszony, technikus, mérnök, állatidomár... egy fiatal nő vagyok, túl sok oldallal és érdeklődési körrel. Szeretnék a blogon megmutatni nektek mindent, és nem akarok azon görcsölni, hogy olyat mondok, ami sokak számára mókás, csak mert más szavat használnak rá. Elegem van ebből, inkább feliratozom utóbb a videóimat, mint őőő-zéssel pakolom tele, mert nem jut eszembe olyan szó, amit a szép magyarban használnak. Szeretném anélkül feltölteni a héten viselt sminkjeimet a blogra, hogy egy kategória megkövezzen, hogy őt ez nem érdekli, miért nincs több filozófia, vagy személyes tartalom. Szeretném leírni a tapasztalatomat valamivel kapcsolatban anélkül, hogy valaki elküldene a büdös picsába, mert szerinte az másképp van, mert az nem jut eszébe, hogy több megoldás is van mondjuk a palacsinta elkészítésére. Szeretném úgy tartani az állataimat és megmutatni őket, írni róluk, ahogy én a szüleimtől megtanultam, nem pedig szégyellni bármit is, csak mert az internet szerint nem úgy kell nevelni.

Szeretném ha az én blogom az enyém lenne, és azoké, akik miattam vannak itt, mert nekik működik, ahogy én tanácsolom a szemöldök sminkelést vagy a tésztagyúrást. Nem pedig azért, hogy basztassanak, vagy közöljék velem, hogy szerintük másról kellene írni, mert olyan tömeg egy alapozóról tesztet írni. Szeretném, ha a blogom azoké lenne, akik pont azt szeretik, hogy ezer téma van, és türelmesen tudnak várni a kedvencükre, hiszen az ember sok oldalú. Mindenki az.


Arc:
Aura Prime Me! primer
Rimmel Lasting Finish 25h 103 True Ivory + Wet'N'Wild Photofocus Soft Ivory
Aura Correct Me! 306 Natural
Aura Mattifier púder
Aura Long Lasting Brow Pencil 1
Essence Light Up Your Face Luminizer Palette
Maxfactor Cream Puff Blush 20 Lavish Mauve

Szem:
Aura Prime Me! szemhéjpúderalapozó
Maybelline The Nudes felső sor 3, 5 és alsó sor 4, 5
Aura Black Up Gel Eyeliner
Lovely Curling Pump Up szempillaspirál


Nnna, erre a sminkleírásra varrjatok gombot!
Természetesen nem szeretnék rendszert csinálni a random személyes szöveg és az oda nem illő fotók keveredéséből.

10 megjegyzés:

 1. Nekem tetszik ahogy,és amit írsz. Én azért követtelek be, mert tetszettek az írásaid és ez a mai napig így van. Az embereket nemcsak egy dolog érdekelheti, és ha vállalja, hogy blogot vezet akkor a háziasszonyi teendői vagy bármi simán megjelenhetnek egy platformon. Nem kell amiatt két felületet fenntartani. Szerintem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valakinél kimondottan jól áll, hogy csak egy téma van, mondjuk csak beauty, és inkább az instán éli ki a gasztro és egyéb más kedvelt témáit. Én úgy érzem nem tudom magam most már csak egy témába belepaszírozni, pláne nem csak a beauty-ba. Tudom, hogy sokan tényleg nem szeretik, ha a blognak tényleg nincs megnevezett kategóriája, de már régóta csak néhány embernek gyártok tartalmat, az a néhány ember pedig pont akkor iratkozott fel, amikor elkezdtem bővíteni a határokat, szóval nem tud semmi visszatartani, hogy teljesen kihasználhassam azt a végtelen teret, amit egy blog tudna adni. :)

   Törlés
 2. Igazad van, és nekem ettől lesz egyedi a blog, hogy mindenki a maga egyéniségét pakolja bele, ami nem csak 1-2 téma. Ha valaki rinyál amiatt, hogy Te mit írsz a Saját blogodon, az meg tehet egy szívességet. Komolyan nem értem, az ilyen emberek miért érzik kötelezőnek azt, hogy ezt nekik olvasni vagy nézni _kell_. Görgessen tovább vagy keressen egy 13424512. blogot arról a szűk témáról.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elhiszem, hogy egy idő után zavaró, hogy két beszélgetősebb téma között elmúlik egy csomó smink, meg háztartás, meg 10+ muffin recept, de már évek óta zavarnak a blogom határai, és nem is vittek előre. Ez sem fog lehet, sőt biztos, de bár élvezném. Sajnálom, ha ez valakinek gondot okoz majd, vagy már eddig is gondot okozott, ahogy ugye próbáltam az utóbbi időben keresni a helyem a blogon, de ennyi lehetőség közül pont nélkülem tud majd élni szerintem, akinél ez baj.

   Törlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 4. Nekem meg pont az a problémám, hogy a beauty-n kívül elvárják tőlem, hogy személyes posztok is legyenek, de nem elég, ha ez nálam azt jelenti, hogy leírom a véleményem dolgokról, mert az emberek az életemről akarnak tudni, meg a pasimról, meg a betegségeimről, mivel ezek a szenzációhajhász témák, amikre sokan kattintanak. Ezeket viszont én szeretném megtartani magamnak, mert nem hiszem, hogy egy beauty blog attól jó, vagy nem jó, ha tudod, hogy az adott illetőnek hány éves az anyukája és mit dolgozik. Szerintem így is elég sokat tudnak az olvasóim arról, hogy ki vagyok, nem személytelen a blogom. Hiába vagyok fotós, nem akarok fotós oktató posztokat írni, mert én csinálni szeretem, nem oktatni. Hiába lesz hamarosan szociológus diplomám, nem akarom idegeneknek megmondani, hogy hogyan éljék az életüket csak azért, mert kollektíven fos a társadalmunk.
  Viszont amiben mindkettőnk esete összefügg, az az, hogy ma már nem módi az, ha valaki azt csinálja, amit ő szeretne, a közönség meg elfogadja, hanem ha már van közönséged, kötelező(nek gondolják), hogy azt csináld, amit ők szeretnének...
  (Az előzőt azért töröltem, mert volt benne egy elírás :'D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Haha, fő a precizitás! :D

   Az a gond, hogy a személyes témákat sokan tényleg azzal kötik össze, hogy akkor blogger mindent teregessen ki, és a legtöbb tartalomgyártó nem igazán szeretné hírnévszerzés miatt sem közzétenni, mert kinek mi köze hozzá? És akkor inkább nem szívesen ír arról sem, ami személyes de nem titok. Nekem másfél éve úgy dőlt össze az életem, hogy a blogon észre se vette senki, és továbbra sem reklám mi történt akkor, pedig más már rég feliratkozóvadászatra használná a dolgot (ismerünk is egy hasonló esetet ;) ).

   Azt hiszem a csak személyes blogok a legjobb példák arra, hogy lehet úgy írni a saját életedről, hogy megtartsd magadnak ami a családodra, vagy a szűk barátokra tartozik, meg elmesélj olyanokat, amiket mondjuk bármelyik barátodnak elmondanál.

   Törlés
  2. Ezen sírok, a betegségeidről :'DDD Amúgy én sem szeretek túlságosan személyes posztokat írni, mert egy részt senkinek semmi köze hozzá, másrészt meg nem is érzem odaillőnek. De amúgy én szeretem olvasni a lifestyle blogokat is, amiben pedig van minden, azzal sincs baj. És igen, írj arról amiről kedved van épp :)

   Törlés
 5. Baromira nem érdekel mások véleménye amíg itt vagy, írsz bármiről is :D. Erdélyi lévén érdekel mi történik más országokban. Jöhet teszt sminkről, akár ahogy írtad öblítőről is, én szívesen olvasom :D. Szóval csak így tovább, és köszi, hogy vagy Nekünk! Puszi :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Isteneeeem. <3
   Köszönöm szépen. <333

   Törlés