2017. december 2., szombat

Egy kis teaszünet


Még múltkor kaptam egy díjat Renitől, amit szégyen szemre eddig nem igazán érkeztem megköszönni, így hát az ezer köszi mellé egy ezer bocsi is jár. Nagyon jól esett egyébként ez az apró gesztus, emlékszek a buszon ültem, és majdnem elbőgtem magam, amikor megkaptam. Ebből is látszik, hogy mindig érdemes egy apró kedves gesztust, egy jó szót szólni valakihez, hiszen lehet, hogy értéktelen apróságnak tűnhet, de valakinek pont ezzel tudod megmenteni a napját/hetét.
Szabályok:


1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.

+1 .Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek."Talán jobb lett volna máshova születni - de élni és meghalni itt, csak is itt!"


Reni kérdései:


Miért kezdtél el blogolni?

Annó egy iskolai feladat volt informatikából, hogy indítsuk el a saját weboldalunkat, és próbáljuk vezetgetni. Nem volt kötelező, egy plusz ötösért lehetett készíteni. Végül annyira megtetszett, hogy rajtam ragadt.


Ki vagy mi a legfőbb motivációd az életben és miért pont őt említetted meg?
Rengeteg ilyenem van. Elsősorban a szüleim, hogy honnan indultak és hova jutottak, mit tettek ezért és mit tesznek a mai napig csupán azért, hogy nekünk jobb legyen. Illetve van pár mérnök a suliban is és a gyárban is, akikre nagyon felnézek, és szeretnék fele annyira jó szakember lenni, mint ők.


Ha csak egyet kívánhatnál az életed során mi lenne az?
Őszintén az ilyesmikkel nem foglalkozok. Szeretek magamnak reális célokat megálmodni és azokat önerőből megvalósítani. Túl mohó az emberiség, köztük én is ahhoz, hogy csak egy kívánsággal örökre ellegyek.


Szerinted mi a kiegyensúlyozott élet titka? 
Ehh, erre nem én vagyok a megfelelő ember szerintem. :D Túl rosszul vagyok már egy pár éve ahhoz, hogy ilyenekről tudjak magyarázni. Szeresd magad, tégy magadért, és pottyants az emberekre, akik csak az energiádat szívják. Általában ez egy működőképes dolog.


Mik azok a dolgok, amik boldoggá tesznek Téged és miért? 
Az ilyen kérdéseknél jövök rá mindig, hogy mennyire egy katasztrófa, anyagias ember is vagyok valójában, aki annyira magába fordult, hogy már semmit sem tud értékelni. Köszi Reni! :D Valójában nagyon szeretek magamra szánni egy kis időt. Nyugodtan enni, megnézni pár részt a kedvenc sorozatomból, széppé pucolni a lakást és inni egy bögre teát. Ezek olyan dolgok, amiktől kicsit kipihentebb tudok lenni, és boldogabb leszek. Ebben a mai rohanó és túlzsúfolt világban számomra ezek elég értékes dolgok. Persze ezen felül még ott van a családom és a párom is, ők is nagyon fontosak. Viszont mostanában olyan vagyok, mint egy okostelefon 4%-on, én már csak a feltöltődésre vágyok.


Szerinted mi kell ahhoz, hogy őszinte barátságunk legyen egy emberel? 
Szerintem egyre biztosabbak lesztek ez a poszt után, hogy én egy lelkileg nyomorult ember vagyok. :D Nekem még nem volt olyan barátom az életben, aki ne cseszett volna át, és a mai napig a "barátaim" csak áskálódni tudnak, mellettük azt sem tudom kik az ellenségeim, mert nincs időm ezt megfigyelni. Nem igazán tudok és nem is akarok bízni az emberekben. Az egyetlen és legjobb barátom jelen pillanatban a párom. Mindig ott volt mellettem, amikor szükségem volt rá, és nem tett a hátam mögött lépéseket azért, hogy nekem rosszabb legyen. Minden titkomat és bánatomat rábízhatom. Egyszerűen annyi egy titok van szerintem, hogy meg kell találnunk magunk mellé azt az egy embert, akivel annyira egy hullámhosszon vagyunk, hogy ne akarjunk ártani a másikak, sokkal inkább vigyázni rá. Ha ez nincs meg, akkor előbb-utóbb eluralkodik rajtunk az irigység és a hasonló jók.


Ha egy lakatlan szigetre kellene menned mi lenne az a 3 dolog amit magaddal vinnél és miért? 
Füzet, ceruza, a kedvenc gyerekkori plüssállatom.


Van amit másképp csinálnál az életedben, mint ahogyan tetted?
Őszintén szólva semmit. Teljesen elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel. Talán annyi, hogy nem próbáltam volna meg mindenkivel bizalmat ápolni és mindenkinek a hőse lenni. Most kevésbé lennék ennyire bizonytalan és kevésbé lennék egy idegkólika. Ezen szerintem most is tudnék segíteni, ha kevésbé lennék görcsös, és erre törekszem is.


Az én kérdéseim:

1. Milyen típus vagy? Aki már novemberben karácsonyfát állít, és mézeskalácsot süt, vagy aki az utolsó pillanatban kezd neki a készülődésnek, és két hónapig morog a boltokban a zenék és a dekorációk miatt? Miért?

2. Milyen hagyományokat ápol a családod karácsonykor? Népi hagyományokat, vagy saját szokásokat teremtettetek, esetleg nyugati hagyományokból inspirálódtatok?

3. Hatalmas ajándékok, vagy egy apró csoki és kis kedvesség. Melyik a szebb, melyiknek örülnél a legjobban? Mennyire értesz egyet azzal a kijelentéssel, hogy "a karácsony már csak az ajándékokról szól"?

4. Amerikai álom - gondolkodtál azon valaha, hogy Amerikában szeretnél dolgozni, letelepedni?

5.  Milyen országokban jártál eddig, melyik tetszett legjobban, és hova szeretnél eljutni? Ha nem vagy utazós típus, akkor a belföldi kirándulásokról is mesélhetsz. :)

6. Mit keresel egy blogban, instaprofilon, esetleg YouTube csatornán? Mi alapján iratkozol fel valahova?

7. Mi a véleményed a különböző internetes háborúkról? (táplálkozási szokásokat, sportokat, diétákat, sminkelő férfiakat stb. illetően?) Részt veszel rajtuk, kampányolsz valami mellett, vagy tovább görgetsz?

8. Szeretsz, bár egy kicsit? ♥

A díjazottaim:
(itt bevallom bajban voltam, alig olvasok már valakit)
Habos Kakaó, Marcsi és Clara012 - nagyon szeretem a posztjaitokat, rengeteget tanultam tőletek a tudatos arcápolásról, Marcsinak külön köszönet a rengeteg inspirációért és törődését, amit így ismeretlenül kapok, köszönöm neked! :)

Behind my makeup, Kamilla - mert már évek óta a te posztjaid számomra az elsők, amiket elolvasok, amikor leülök a gép elé, sőt, még az előadásokon is képes vagyok inkább téged olvasni, mint hogy odafigyeljek. :D

Black Fairy - benned szeretem mindazt, amit sehol máshol. Imádom, hogy hosszúak és mesélősek a posztjaid, mert neked hihetetlenül jól áll ez a stílus, kevesekről mondható el. Mintha csak egy barátnő mesélne, hogy épp mi van vele. Szeretem, hogy nem vagy egy sablonos személy, és szeretem, amikor a te kommentedről kapok értesítést. :D♥

Nicki from the block, Niki - imádom az őszinteséget, imádom, ahogy tudatosságra inspirálsz, imádom a stílusod, meg imádom Dudit is.♥

6 megjegyzés:

 1. Ó, köszönöm szépen a kedves szavakat, régen írtam már ilyesmi posztot, úgyhogy neki is állok! :D

  VálaszTörlés
 2. Ó, de kedves vagy! <3 Gyorsan el is küldtem a linket Clara012-nek, nehogy lemaradjon róla :)
  Nagyon jó kérdéseket írtál, élvezet lesz megválaszolni!

  VálaszTörlés
 3. Ahw! Köszönöm a kedves szavakat, és a jelölést! Most itt ülök vigyorgok magamban, és azon gondolkodom, hogy milyen, jó hogy engem nem a buszon ért a dolog, mert valószínűleg kapnék fura pillantásokat...Többet, mint általában...:D

  Amúgy milyen érdekes média feladat a blog...nekünk "filmet" kellett készítenünk magunkról - igaz nem plusz ötösért, hanem félévzáró feladatként. De örülök, hogy bevált, és itt maradtál. :D
  A "mit tennél másképp" dolognál meg olyanokat írsz, amikbe szerintem előbb-utóbb mind beleesünk...és lehet szükségünk is van rá, hogy nyomatékot kapjon, és később ne nagyon kövessük el azokat a "hibákat"...:D

  Két év, és válaszolok is! :3
  (Na jó, remélhetően nem, de nálunk mostanában van fél év vége, szóval ma nem jutok a végére - valószínűleg, mert összecsapni nem akarom. Igazából most is beadandót kéne írnom, nem hozzászólást, de ez részletkérdés...:D)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon köszönöm a jelölést! ❤️ Hálás vagyok a pozitív szavakért, nagyon jól esnek. Alig várom, hogy elkészíthessem a válaszokat. :)

  VálaszTörlés