2017. november 15., szerda

Lancôme Le Vernis | 368 Rose Lancôme


Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer egy luxus kategóriás termék fog a körmeimen csücsülni, ráadásul az én kis csúnya körömfestős technikámmal fog szegény oda felkerülni. De hát mit van mit tenni, annak is jár egy kis luxus, aki ügyetlenül körmöz, nem? A történetét mind tudjátok, Kamitól "örököltem" meg, magamtól valószínűleg sosem próbáltam volna ki. Egyik ok az ára, mivel rajtam egy lakk sem tartós, ártól függetlenül, így picit sajnálok rá kiadni 5000Ft-ot, másik, hogy amiből nem muszáj, abból nem veszek állatokon tesztelt termékeket. Viszont ez most itt van, ennyi kicsapongást megengedek magamnak.


Egy fényes kis ezüstdobozkában érkezik, rajta a Lancome rózsája dombornyomottan. Megtalálható rajta az INCI, a lakk neve, néhány teljesen általános adat, semmi izgi. Én az a fajta vagyok, akit nem hat meg, ha valamit dobozban kap, nem tesz hozzá a luxushoz, egyszerűen csak kidobom és kész. Ennél is ez történt, bár akinek több árnyalata van, annak jó lehet megtartani, hiszen az árnyalatot elég szépen írja a doboz tetején, ellenben a lakkon lévő matrica nagyon picike, meg hát állítva a legjobb a lakkot tartani, úgysem látszana, szóval embere válogatja, valakinek praktikus lehet.Letisztult és elegáns, nagyon szép az arany-fekete kupak. Nincs rajta semmilyen írás vagy adat, szerintem sokkal jobb így ránézni, mint amikor tele van tömve mindenfélével a csomagolás.
A kupak levehető, így akinek a vastagsága nem áll kézre, az tud kisebb kupakkal dolgozni. Egyébként tetszik, hogy azon is szerepel a rózsaminta, szeretem, ha egy termék ennyire részletesen van kidolgozva.
Elég masszív az üveg és a kupak is, nem valószínű, hogy könnyen szét lehet törni. Mondjuk lakkot még nem törtem szét, de azért ennek nagyon örülök.


Az ecsete valami hatalmas, először megijedtem tőle, mert én még a legkisebbel is képes vagyok az egész ujjamat lekenni. Érdekes régen nagyon precízen tudtam körmözni, ma már kapkodósabb és türelmetlenebb vagyok, úgy vagyok vele sokszor, hogy majd a mosogatóvíz leviszi. Tudom, szörnyű, de határozottan nem vagyok a manikűrözés nagy rajongója.

Viszont meglepő módon nagyon könnyedén tudok vele dolgozni, konkrétan extra gyorsan megvagyok, és csak minimálisan kenem össze magam. Megfelelő mennyiség marad az ecseten lehúzgálás után, és konkrétan két húzással meg van egy körmöm.

A legjobb az egészben, hogy egy rétegben is már nagyon jól fed, a második réteg csak a biztonság és a jókedvért kell. A legeslegjobb pedig, hogy pillanatok alatt megszárad. Na olyan még nem volt, hogy lakkozás után öt perccel már azt csinálok, amit akarok, mert kopogósra kötött.


Bár a dobozon kedvesen fel van tüntetve, hogy "shine", ez a lakk önmagában teljesen mattra, vagyis inkább olyan tompa, "öt napos" effektre szárad. Nekem nem baj, mivel úgyis használok fedőlakkot, de tudom, hogy sokan szeretik ezt a lépést megúszni. Sajnos tényleg elképesztően ronda önmagában, viszont egy szép fényes fedőlakkal azért már mesébe illő. Nagyon szép ez a szín.

Örömötökre nem vagyok túl jó színelemző. Elsőre egy sötét és hideg tónusú pink szín, de néha vélek némi pirosas tónust is benne felfedezni. Szokatlan szín, több éve nem volt rajtam semmilyen élénkebb, pláne nem rózsaszínű lakk, de az a helyzet, hogy elfér a szívemben a bordó lakkok mellett.Ami a tartósságát illeti, mosástól és takarításról amennyire csak lehet kímélve elég jól bírta, "csupán" negyedik napon jelentek meg az első lepattanások. Mint tudjuk ugye rajtam semmi sem tartós, ezért a szerencsésebbeknél ez kibírhat egy hetet is.


Egy fotó az alap- és fedőlakkomról is. Mindkettő Aura terméke, az alaplakk nagyon jó, a fedőlakk nagyon nem. Az Aurának egyébként három fedőlakkja van, abból kettőt nem kimondottan szeretek, de a bázis tényleg sokat segített. Most már nem aznap pattognak le rólam a lakkok, hanem két nap múlva. Ahhoz képest, hogy egészségesek a körmeim, baromi erősek és nem lemezesek, így nagyon fura. Pedig még a manikűrjeim miatt szoktam rá arra is, hogy kesztyűben takarítsak, lakkozás előtt tiszta alkohollal fertőtlenítem a körmeim felületét, de nem, sajnos még mindig ugyanaz a helyzet. Mindegy is, elfogadtam.

Összességében nem annyira rossz lakk, bár nem tud többet, mint akármelyik másik drogériás, az imádott S-he lakkjaimat nem igazán sikerült letolnia a trónról. Aki szeret az ilyesmire költeni, meg fontos számára a márkanév, annak jó lehet. Számomra boldogság, hogy van egy ilyen lakkom, de nem szeretnék költeni további színekre, illetve az állatokon való tesztelés miatt is kiesik a márka.

2 megjegyzés:

 1. Gyönyörű ez a lakk, és nagyon szép formájúak a körmeid is! Kincs a blogger barátnő! :)
  Nem szokták egyébként a kecses, és hosszú ujjaid miatt azt kérdezgetni tőled, hogy zongorázol-e (csak mert nekem is hasonlóak az ujjaim, és folyton ezt kérdezgetik, még a manikűrösöm is)?!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :)

   Nem jellemző, régen amikor még tanultam zenét akkor mindenki biztosra vette, aki ezt először hallotta, hogy zongorázok, hát pár egyszerűbb dallamocskát sikerült is megtanulni eljátszani. Hegedültem egyébként, az alapfokú zenei végzettség meg is van. :)

   Törlés