2017. október 18., szerda

Egy szerelem vége? | Aura Black Up zselés szemhéjtus és Shape it up szempillaspirál


Ahogy azt már sokszor hallottuk, régen minden jobb volt. Bár mindig is igyekeztem a kedvenc márkáimról is elfogultság nélkül írni, bevallom nem mindig jött össze, mert olyan dolgokat is elnéztem, amiket mondjuk kevésbé rajongott márkák termékeinél már negatívum volt. Az az igazság, hogy bár a szeretetem az Aura termékei iránt még mindig megvan, be kell látnom, hogy 2012-2013-2014-es kiadások voltak az utolsók, amik tényleg jók voltak. Az újabb, később kijött termékek közül már kevesebb minden vált be, vagy ha jó is volt, nem találtam annyira jónak, hogy újravegyem. Már egy ideje két olyan termék is kívánságlistás volt, amik nem igazán öregebbek 1-2 évnél. Nézzük hát hogyan teljesítenek. A címből már gondolom sejthető.


Az előzőleg használt tusom szintén Aura volt, méghozzá a Wing it up, ami a maga módján szuper termék, de az ecsete valami botrány (szintén relatív új kiadás). Bár használtam hozzá másik ecsetet, érezhetően a formula nem igazán engedte meg a dolgot. Nem baj, elhasználtam, de nem igazán érzem, hogy szeretném újravenni. Úgyhogy sok szép szó után került megvásárlásra a Black up zselés szemhéjtus. Az Auránál már volt korábban zselés tus, akkor valami nem tudom én milyen fenszi sminkessel reklámozták, aztán hirtelen eltűnt a polcokról. Sokáig nem is lehetett a márkánál tust kapni, majd hirtelen többel is kijöttek.

Aura Black up Gel Eyliner elérhetőségek:
 • Lilly drogeria: 929 RSD
 • Lilly online prodavnica: 882,55 RSD link
 • Aura online shop: 863,97 RSD link
 • Makeup Plaza Srbija: még nem elérhető
 • Makeup Plaza Magyarország: 2515 Ft link
 • Dm Drogerie Markt Srbija nem tudom a pontos árát, ~950 RSD
 • Bármely balkáni gyógyszertárak, parfümériák, az ár változó


Szempillaspirálból legyőzhetetlen kedvencem a Miss Sporty 3D Volumythick, ami sajnálatos módon nem állatkísérletmentes termék, úgyhogy úgy döntöttem, mást fogok kipróbálni. Már régóta érdekelnek az Aura spiráljai, ugyanis ezeken a spirálokon kívül nem emlékszek, hogy valaha adtak volna ki ilyen terméktípust, legalábbis amióta én ismerem a márkát nem volt nekik. Mivel azért dupla ára van, mint a Miss Sporty-nak, könnyen kibírtam nélküle. Most viszont itt volt a remek alkalom, előzetes utánaolvas után úgy döntöttem, a Shape it up lesz az enyém.

Aura Shape it up Mascara elérhetőségek:
 • Lilly drogeria: 625 RSD
 • Lilly online prodavnica: 593,75 RSD link
 • Aura online shop: 581,25 RSD link
 • Makeup Plaza Srbija: 620 RSD link
 • Makeup Plaza Magyarország: 1780Ft link
 • Dm Drogerie Markt Srbija nem tudom a pontos árát, ~700 RSD
 • Bármely balkáni gyógyszertárak, parfümériák, az ár változó


Aura Black Up Gel Eyeliner

Nagyon szeretem a tusokat, rengeteg félét próbáltam már eddig életem folyamán. Bár nem a tus volt az első sminktermékem, de a tus volt, amivel először el is mertem hagyni a szobám, aztán évekig máshoz nem is nyúltam. Ha újra először sminkelhetnék, akkor is tussal kezdeném.

Pont amiatt, hogy hatalmas tapasztalat áll mögöttem tusok terén - főleg zselés és folyékony tusokról van szó - igencsak nagy elvárásaim vannak, ugyanis elég határozottan tudom mi az, amit egy ilyen termékben keresek. Én még nem találtam olyan zseléset ami rajtam tényleg jól működik, de valahogy nem tudok leállni, amikor megfogadom, hogy több zselés tust nem veszek, akkor is valamire elcsábulok.

Számomra mit kell tudnia egy tusnak? Legyen tartós, ne kenődjön fel a szemhéjamra, ne kopjon ki a szemzugból akkor sem, ha könnyezek, legyen intenzív fekete, könnyen kezelhető.

Amit ígér: (a magyar leírások elég furák, így eredeti nyelvről lefordítottam nektek)
Elasztikus textúrájának köszönhetően ez a zselés tus lehetővé teszi sima és precíz vonalak megrajzolását csupán egy mozdulattal. Gyorsan szárad és a szemhéjon egy stabil és vékony filmréteget képez kenődés nélkül. Intenzív pigmentáltsága lehetővé teszi a bársonyos és hosszan tartó színt (lol, szerk. megj.). A mellékelt ecset ideális vonalhúzásra.

INGREDIENTS: ISODODECANE, CYCLOPENTASILOXANE, POLYETHYLENE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, CERA ALBA, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, PHENYL TRIMETHICONE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, PROPYLENE CARBONATE, TOCOPHERYL ACETATE, CI 77499.

Kívül
Egy kis dobozban kapható, ami valójában egy tus szettet tartalmaz, ugyanis a tus mellé egy kompakt méretű, ám még bőven kényelmesen fogható tusecset érkezik. Az ecset kialakítása nekem inkább egy ajakecsetre emlékeztet. Valahogy sosem tudtam ezeket a fajta ecseteket kezelni, így mindig inkább a klasszikus vagy ferde ecseteket használtam. Az Aura ecseteit ismerve elég hosszú életű lesz, és nem fog hamar szétjönni.

A tégely áttetsző üveg, fekete kupakkal. Nem kattanósan záródó, majd az idő megmondja, hogy mennyire zár jól, de mivel elég masszív a kupak, így nem félek jobban rászorítani az üvegre. Egyszerű, letisztult, semmi csicsa.


Belül
Az érintetlen -főleg krémes- termékek iránti rajongásomat már akár perverziónak is nevezhetjük. Gyönyörű!

Eddig ez a legzselésebb zselés tus, amit valaha próbáltam! A többi inkább egy extrém puha krém volt, de volt már dolgom betonkeménységűvel és szabályosan folyékonnyal is. Nem kimondottan puha, hogy a legfinomabb érintésre is a tégely aljáig csússzon az ecset, de nem is annyira kemény, hogy erőltetni kelljen. Állagra a legtökéletesebb zselé.

4ml terméket tartalmaz, felbontás utáni 6 hónapos szavatossággal.


Mit várhatunk tőle?
Hát semmi jót. A róla talált infók alapján nekem rögtön szerelembe kellett volna esnem, viszont ez elmaradt sajnos. Az első beleérintések nem voltak túl jók, alig fogott a festék, ez max akkor nevezhető pigmentáltnak, ha halvány szürkére vágyunk. Több rétegben azért már jobban hasonlít mondjuk grafit szürkére. Ez se nem intenzív, se nem pigmentált, és egy rétegben még foltos is. Próbáltam jobban belenyomni az ecsetet a tégelybe, és nem a legfelső réteggel festegetni, de sajnos nem jutottam előrébb. Az egy mozdulatból az lett, hogy építeni kell.

Tartóssága közepes. A szemzugból elég hamar eltűnik, de szó szerint felszívódik, ugyanis se lekenődve nincs, se felmászva a szemhéjra. Most beissza a szemem? Vagy mi? Egy hosszabb nap után pedig már elég láthatóan lefolyik. Érdekes a szemhéjamra még nem igazán kenődött fel, csak lefelé megy. 8-9 óra elteltével már azért érezhetően kezd születni egy baby panda. Nyáron valószínűleg fél órát sem bírna.

A mellé járó ecset nagyon jó, teljesen egyéni dolog, ki az, aki tudja is használni. Nekem sajnos ez a kialakítás sosem jött be, és most sem tudok vele precíz vonalat húzni, viszont tény, hogy sokkal gyorsabban megy ezzel a munka, mint bármilyen másikkal, így hétköznapra valóban jó választás, egy egyszerű tusvonalat pillanatok alatt össze lehet vele dobni, de precíz munkára nem ezt veszem elő.


Összesítés:

Pro:

 • jár hozzá egy egész jó ecset, kényelmes hétköznapi használatra
Kontra:

 • túlárazott
 • gyengén pigmentált, építeni kell
 • nem tartós, lefolyik
 • nyáron nem érne semmit, érzékeny szeműeknek pedig abszolút felejtős.

Osztályzás: 0/5.
Sajnálom, de kb. semmit sem teljesít, amit ígér. Az egy dolog, hogy van hozzá egy tök jó ecset, de az nem szempont nálam.


Aura Shape It Up Mascara

Számomra mit kell tudnia egy spirálnak? Tartós, szétválasztott, dús pillák, jó értelemben drámai végeredmény, nem ragaszt, nem potyog-pereg, egész nap a helyén marad. 

Amit ígér: (ezt is inkább lefordítottam)
Ezzel a spirállal egy pillanatban formázza és csavarja a pillákat! Nem csak hogy göndör pillákat kap, amik a nap végéig így is maradnak, hanem egyenletes selymes textúrát és természetes volument is! Turbózza fel a pilláit a maximumig! Tipp: a szempillatőtől a végéig cikkcakkos mozdulattal vigye fel, és mozgassa így a szempilla hegyéig.

INGREDIENTS: AQUA, SYNTHETIC BEESWAX, PARAFFIN, ACACIA SENEGAL GUM, BUTYLENE GLYCOL, STEARIC ACID, GLYCERYL STEARATE, PALMITIC ACID, VP/EICOSENE COPOLYMER, VP/HEXADECENE COPOLYMER, COPERNICIA CERIFERA CERA, AMINOMETHYL PROPANOL, ORYZA SATIVA CERA, PHENOXYETHANOL, DIMETHICONE, OCTYLDODECANOL, NYLON-6, HYDROXYETHYLCELLULOSE, SILICA, TROPOLONE, CI 77499.


Kívül:
Ennél már vágyni sem lehetne letisztultabb csomagolásra. A márkához hűen az egész korom fekete, fehér felirattal és rózsaszín aláhúzással. Őszintén nagyon szeretem a márkának ezt a védjegyét, jó ez a letisztult stílus.

10ml, és felbontást követően 6 hónapig őrzi meg a szavatosságát.

Belül:
kefe klasszikus rostokból áll, kúp alakú, nem kimondottan sűrű, és nem vesz fel túl sok festéket.
A megszokottól ellentétben egy kimondottan száraz festékkel van dolgunk.

tudom, hogy az egyik szememen két pilla rosszul áll, valamiért így nőnek...

Mit várhatunk tőle?
Rögtön a bedobtam a mélybe, ugyanis több, mint 12 órát volt rajtam a legelső alkalommal. Valamikor fél hét körül került fel rám reggel, és amikor hazaértem olyan egy körül, akkor még a helyén volt. Ezt követte egy kiadós szundi (utolsó, mindent eldöntő vizsgám volt aznap), és még azt is elég jól tűrte, kicsit elkenődött, ahogy könnyeztem, de azt szépen meglehetett igazítani, viszont 100%, hogy érzékeny szeműeknek ez nem fog működni, többek közt ugye nekem sem?
Este nyolckor pedig már le volt költözve egy adag a szemem alá, amit megint csak lesöpörtem és kész, de határozottan potyog - amúgy elég száraznak érzem ezt a festéket, lehet ez az oka.

Összességében aki nem akarja 7-8 órán tovább viselni, annak jó lehet, akinél nagyobb akadályokat kell kibírnia, annak felejtős. Ez nálam közepes tartósságnak számít.

Amit viszont nagyon tetszik, hogy már első használatnál is - valószínűleg pont az állagának köszönhetően - gyönyörűen szétválasztott és dúsított. A végeredmény kimondottan szép.Összesítés:
Pro:

 • nagyon jó az ecset
 • gyönyörűen szétválasztott pillák már első használatnál
Kontra:

 • túl száraz festék
 • közepes tartósság, ami nekem nem elég
 • érzékeny szeműeknek felejtős

Osztályzás: 3/5.
Mivel nagyon tetszik a termék végeredménye, ezért mindenképp egy erős hármast megérdemel, de nem tartom kihagyhatatlan vételnek, sőt, inkább hagyjátok, hacsak tényleg nem stresszmentes munkanapot kell kibírnia maximum.


Nagyon csalódott vagyok ebben a két termékben, nem is tudom, hogy van-e kedvem ezek után bármit kipróbálni a márkától, legfeljebb olyan terméket vennék (meg fogok is venni), amiket már próbáltam, és kimondottan szerettem. Nem igazán tudom miért van az új kiadásokról ennyi jó vélemény, mert kb. semmi olyat nem teljesítenek, ami rá van írva, vagy amit a bloggerek írnak róluk (PR, mi?)

Egyik terméket sem ajánlom megvételre.

2 megjegyzés:

 1. Én most döntöttem el, hogy elég volt a kísérletezésből, és visszatértem a folyékony, vékony ecsetes tushoz. Már nem is értem, miért próbálkoztam tégelyesekkel, az összes messze elmarad attól, amit egy tustól elvárok. (Kivétel volt az Alverde zselés tusa, de jól kivonták.)

  Megértem, ha elveszítetted a bizalmad, talán egyszerűen esett a színvonal. Lehet, hogy akik régebben nem ismerték a márkát, a korábbi választékot, nem látják így, számukra korrekt lehet ez a teljesítmény is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Emlékszek, hogy megvolt neked az a tus, én is használtam, az tényleg jó volt. :)

   Hát lényegesen többet költenek reklámra, marketingre, és társaira, hogy jobban fellendüljön a cég, lehet ez anyagi okok miatt a termékekre is kihatással van. Hiszem azt, hogy lesz még nekik bőőőven jó termékük. A palettákat kimondottan dicsérik, bár mivel arra nincs szükségem, így nem is tudom kideríteni. Lehet az is, hogy nem esett akkorát a színvonal, csak most már nem vásárolok össze mindent, ami újdonság. :)

   Törlés