2017. szeptember 23., szombat

Miért nem lettem sikeres blogger?


Emlékszek annak idején, amikor még a blogok fénykorukat élték, mennyi, de mennyi bejegyzés terjengett arról, ki mit tapasztalt a "pályafutása" során. Mai napig előfordulnak ilyen bejegyzések, amikor kb. fél év után valaki úgy kezd el egy posztot, hogy "most már van annyi tapasztalatom...". Ezek minden alkalommal mosolyra késztetnek, de ha több év tapasztalattal írja valaki, akkor is mókás. Itt vagyok hét év tapasztalattal. Amennyi boldogságot hozott a blog az életembe, annyi mélyebb gondolat is kapcsolódik már ide, avagy dolgok, amiket az elmúlt évek folyamán tanultam meg a blogolásról, illetve most már a videózásról.




Légy egyedi, mégis legyél ugyan olyan, mint mindenki más
Az első, amit észrevettem, hogy az egyediség hatalmas követelmény, mert jaj egy újabb mi van a táskámban videó, meg jaj egy újabb smink bejegyzés, má' kit érdekel, hozz valami újat, hozz valami egyedit! Aztán jön valaki, feltesz egy ugyan olyan sminket, mint bárki más, közzétesz egy ugyan olyan halál unalmas mi van a táskámban tartalmat, mint tényleg mindenki más. Mégis akkora rajongás veszi körbe, hogy mert te olyan egyedi vagy! közben ugyanaz megy, mint bárhol máshol.
Az egyetlen dolog, amiben más tudsz lenni a mai online média felületén, hogy önmagad vagy, de itt vagyok én, önmagamat adom, és ez a lehető legkevesebb embernek tetszik.
Ott kezdődnek a problémák, hogyha te nem vagy egy széjjel mázolt Disney hercegnő, vagy minimum Leila hercegnő, akkor rohadtul senkit sem érdekelsz. Ha nem csinálsz közös videót a szőke herceggel a fehér lovon, bár egy boyfriend tag-et, vagy egy japán snack kóstolást, akkor felejtsd is el a sikert.

Anno, amikor feljöttek a szponzorok, a követő vásárlások, a clickbait-ek és társaik, akkor megfogadtam, hogy lesz ami lesz, nem követem a tipikus példát, nem kezdtek el ajnározni semmit csak azért, hogy ingyen termékekhez vagy nagyobb követő táborhoz jussak. Tudom, hogy nem vagyok egy megnyerő személyiség, a követelményeim is hatalmasak, az indulataim sem épp visszafogottak, de nem érdekelt. Úgy voltam vele, hogy inkább maradjak kisebb követőtáborral a béka segge alatt, mint bármi olyat írjak, amit nem gondolok úgy.
Most itt vagyok, van néhány hűséges olvasóm, a csatorna alig-alig gyarapszik, nem viszem semmire, mégsem bánom egy percig sem, hogy amikor feltörekvő blogger lehetett volna belőlem, akkor inkább önmagam maradtam.

Kevesen vannak, akik érdekes, tartalmas, tanulságos, és hiteles tartalmakat tudnak gyártani, önmagukat adják, mégis valamire vitték. Én nem tartozom közéjük, hiába vagyok önmagam. Továbbra sem érdekel, ha nem vagyok egy megnyerő személyiség. A hitelességnek néha ára van. Én úgy gondoltam, hogy nekem nem kell 25684 komment egyetlen poszt alá. Nekem bőven elég 10 ember, akit megtudtam segíteni egy egyszerű teszttel, vagy egy komolyabb írással. Nekem ez az, ami számít.

Öltözködj bénán, vagy tegyél fel rossz minőségű fotókat, TUTI SIKER!
Bár imádom a divatot, szeretek öltözködni, mégsem voltam, talán max 5 divatblogra feliratkozva életemben, ahonnan elég gyorsan el is tűntem, mert egyszerűen érthetetlen volt amit a blogger művelt. Még ha normálisan is kezdi, előbb vagy utóbb olyan outfitek kerülnek ki blogra/csatornára, hogy egy reneszánsz kori udvari bolond is megirigyelhetné. Egyszerűen gáz, nincs ember, aki felveszi azokat a göncöket, az alanyon is messziről látszik, hogy rohadtul nem érzi jól magát, mégis mindenki imádja, mert miket fel mer venni az illető. Még ha blogon jól is néz ki, a valóságban egyszerűen tényleg gáz és hordhatatlan, hasznos tippet nem kapunk. Keveseknek áll jól az a nagyon fenszi stílus.
Ráadásul olyan öltözködési tippekkel, amit a hétköznapi olvasó is hasznosíthat, szponzorokat se lehet szerezni.
A kedvencem, amikor találok egy jó tippekkel ellátott divatblogot, de nem tudom követni, mert a képek zöme defókuszált, meg be van téve hébe-hóba kép egy rózsabokorról, amit fotózás közben vett észre, amiből szintén alig látszik valami a túlzott defókuszáció miatt. Mindneki imádja, mert minő művészi. Szavam sincs erre.

Szóval sikeres divatblogot akarsz vezetni? Legyél megbotránkoztató, még ha neked sem tetszik a dolog!

Én csak Magyarósi vlogjait szeretem. A tieid is szeretni akarom. Légy olyan, mint Magyarósi!
Még sosem dobálóztam névvel, mielőtt bárki félre értené, most sem a rossz szándék vezérel, hiszen én magam is Magyarósival indítom a napot. A vlogja és a témái is elismerést érdemelnek, nagyon profi! Ami miatt mégis muszáj vele példáznom, hogy mindenki Magyarósit akar faragni mindenkiből, aki vlogot merészel feltenni. Én is kaptam már meg egyszer kommentben, hogy a vlogom összeszedetlen és tartalmatlan, nézzek meg pár videót Magyarósitól, és tanuljak tőle. Akkor elegánsan odaírtam, hogy én inkább a saját stílusomat keresném meg, szerintem belefér, hogy néha nem sikerül úgy egy tartalom, ahogy kellene. Viszont őszintén szólva nagyon dühös voltam. Más kezdőknél is azt látom, hogy Magyarósival példáznak, hogy tőle kellene inspirálódni, vagy őt kellene leutánozni, mert ez így szar.
Magyarósinak pont azt hozta a sikert, hogy önmagát adja, arról beszél ami épp érdekli, és úgy mutatja be egy napját, ahogy ő látja. Ezen a téren mindenképp érdemes inspirálódni tőle, de a technikai, stílusbeli dolgokat mindenkinek magának kell megtalálni. Mivel neki már előzőleg is volt tapasztalata a videózásról, a háttérmunkákkal kapcsolatban is valamennyi, ezért már elsőre is tudott valamit felmutatni. Igen kevesen vannak, aki első videóban már profi technikákat tudnak alkalmazni eszközök, utó munka, vagy egyáltalán stílus terén, hiszen aki csak szeretne ezzel foglalkozni, szeretné megosztani a mindennapjait, de nem tudja hogyan is tegye, annak lehet lesz egy-két szar videója, mire megtalálja önmagát. Sosem fogom megérteni, ezzel mi a baj. Pedig lehet jobban tenném, ha már egy befutott vloggert leutánoznék, mégsem teszem. Vagy a nézettség pillanatok alatt, vagy pedig önmagamat adom, bármennyire is egy unalmas ember vagyok. Inkább tetsszen kevés embernek az, amit csinálok, mint hogy sok ember mást gondoljon rólam, mint ami vagyok.

Rossz tapasztalatod volt a kedvenc márkámmal? A k***a anyád!
Ha sikeres blogger akarsz lenni, akkor közkedvelt és agyon hype-olt márkákról ömlengést vagy semmit. Én inkább leírom a véleményemet. Lehet, hogy kapok pár privát üzenetet arról, hogy egy szar ember vagyok (bizony ilyen is volt), de nem baj, lehet lesz egy-két ember, akinek hasonló elképzeléseik vannak, mint nekem, annak segítettem. Persze megtanulhatnám úgy leírni a véleményemet, hogy az ne keltsen felháborodást, de mivel egy indulatos ember vagyok, és mindenbe beleélem magam, ezért ez ezzel jár. Ha népszerű akarsz lenni, ezt ne tedd.

Nem értesz egyet valamiben egy másik bloggerrel? Féltékeny vagy rá!
A bloggerek világában mindig is normális volt a féltékenység, hiszen azért ha valaki rövidebb idő alatt több követőre és nagyobb nézettségre tesz szert, az azért szemet tud szúrni. Mindegy ki miért ír blogot, valami célja mindenkinek van. Ez teljesen normális érzés, mindenkivel előfordul, viszont nem szabad hagyni, hogy eluralkodjon rajtunk a dolog. Azt hiszem az elmúlt években ezt a dolgot nagyon megtanultam kezelni. És mégis...
Biztos emlékeztek még arra, amikor arról írtam, hogy megélnék-e a YouTube-ból ha lehetőségem adódna rá. Akkor megindokoltam mindent. Általában ha valaki ilyesmit közzé mer tenni, legyen az komment, vagy videó esetleg poszt, arra valahogyan rá van írva, hogy az féltékeny. Egy komment erejéig én is megkaptam (félreértés ne essék, maga a komment szerintem nem volt negatív). Aki régóta követ, az tudja, hogy bármit érzek, azt fogom írni. Ha én sírok azért, mert nekem miért nincs annyi követőm meg megtekintésem, akkor én azt fogom írni. Viszont van ez a dolog, én ezzel nem értettem egyet, ahogy sokan mások sem. Mégis mindenkire rá van akasztva, hogyha nincs ilyen sikere, akkor csak azért nem ért vele egyet, mert neki miért nincs, és akkor már biztos másmilyen sikere sincs.
Pedig ez nem így van, csak mindenkinek más az értékrendje. Viszont az az igazság, hogy néha tényleg kár kimondani, amit gondolunk, de mivel nem szeretek őrlődni, ezért az ilyen gondolataimat is ugyanúgy leírom, még ha ezáltal nem is leszek az emberek kedvence. Nekem is könnyebb, meg lehet más is talál hozzá hasonlót a témában.

Miért szeretek mégis blogolni?

Elég sok negatív pontját soroltam fel most a mai blogvilágnak, hogy hova jutottunk, jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy mégis minek foglalkozok én ezzel, ha utálom? Nem utálom, csak vannak észrevételeim.
Őszintén szólva annó én ezt nem jókedvemben kezdtem el. Volt egy iskolai feladat informatikán, weboldalakat és blogokat tanultuk. Egy ötösért lehetett blogot létrehozni, és kicsit vezetgetni kellett. Csináltam, mert az ötös sose rossz. Aztán mennyi blog jött a helyére... Akkor Rock'N'Horse volt, micsoda kreativitás. :D Aztán jött az Ez van..., Weekly Nails, Keep it Simple, Pillanatnyi elmezavar, Acélkék, My Other Part Is Beauty, és most itt vagyunk, Smejka S...
Nem csak simán a mindennapjaim részévé vált a dolog, hobbimmá, kedvenc időtöltésemmé. Ez az a dolog, ami csak az enyém. Minden munka az enyém. A fotók, az írások, a videók, az adminisztrációk, a média, minden... Ez volt az, amit itt hagytam amikor depressziós lettem, és ez volt az, ami visszahozott (már gondolom mint melléktevékenység).

Hét évvel ezelőtt én úgy ismertem meg a blogvilágot, hogy senki sem vágyott nagyra. Akkor még nem voltak szponzorok, báris nem mindenkinek, aki megvásárolható volt. Mindenki az élvezetért, vagy a segítségnyújtásért csinálta. Akkoriban ez az egész valóban egy őszinte naplózás volt, nem pedig biznisz, munka, haszonlesés, egy ál világ.

Voltak, akik hosszú idő után vágytak arra mégis, hogy őket is felfedezzék, és miután nem kapták meg, inkább abba hagyták a blogolást. És itt vagyok én, és még nagyon kevesek, akiket ez továbbra sem érdekel, csak az örömöt lássák az egészben. Nálam jobban senki sem sajnálja, ahogy ez a dolog elfajzott.

Hogy szerintem mik a blogolás VALÓDI értékei?

 • Érték az, ha valaki feliratkozik. Nem többre és többre vágyni, hanem annak örülni, amit kaptunk.
 • Amikor kapok vigasztaló, megnyugtató, esetleg hála jellegű privát üzenetet. Amikor valaki kikéri az én véleményemet, pedig azt sem tudja ki vagyok.
 • A fotózás és videózás öröme. Hogy valamit alkothatok. Még ha az unalmas és csöppet sem kreatív, de akkor is, az az enyém, és én csináltam.
 • Ha nincsenek a közeledben olyan emberek, akikkel tudsz azonosulni, itt barátokat lelhetsz.
 • Ha valamit tapasztalsz, megoszthatod, ha valamit nem tudsz, kérdezhetsz.
 • A sok értelmetlenül népszerűséget kapott blogger mögött előbb utóbb találsz olyanokat, akik valóban érdekesek és hasznosak. Velük szintén jó barátságot lehet kötni, vagy tanulni, inspirálódni tőlük.
 • ...és még sorolhatnám.


Az az értékes, amit TE kaptál a blogolástól, nem az, amit MÁS!
Lehet nem kaptál annyit, de te kaptál olyat, amit más nem!

26 megjegyzés:

 1. ÁMEN! Az én kedvencem pluszban még az "annyira különleges vagy" meg a "nem vagy átlagos"...miért is kell piedesztálra emelni valakit csak azért, mert ír egy blogot és x ember követi? Mindenki ugyanolyan ember, és sajnos ezzel sokaknál csak azt érik el, hogy el fogják hinni, és úgy is fognak viselkedni, mintha ők különlegesebbek lennének bárki másnál, legyen az blogger, vagy nem blogger.
  Külön kedvencem meg az utolsó pont, amikor hogyha bárkit is kritizálni mersz, vagy nem tetszik, amit csinálsz, akkor csakis irigy lehetsz rá, ezt manapság már szinte mindenki átvette, és úton-útfélen hangoztatják. Annyi, meg annyi embert tudnék mondani, akinek egyáltalán nem értek egyet a cselekedeteivel, világnézetével, és nem tetszik, amit csinál, és nem is akarnék olyan lenni mint ő, sőt, kábé sértő, hogy azt hiszik, én irigykedem rá, mert húúúúha de mennyire nem. Inkább vetném le magam valahonnan, minthogy olyan legyek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a legjobb, hogy most mindenki azért rinyál, hogy mert esik a nézettség. :D Lehet, hogy a legtöbb követő igen fiatal, de szép lassan ők is rájönnek, hogy mennyire nem jó ez a sok reklám, meg mennyire unalmas a sokadik hasonló értelmetlen kihívás, és elkezdenek másra vágyni.

   Törlés
 2. Én már komolyan nem értem ezt a blogger-dolgot. Anno nem azért kezdtünk el blogokat olvasni, mert ráuntunk a hiperszuper női magazinokra, tele hirdetéssel és nulla tartalommal? Most meg nagyon sok "sikeres" bloggernél ez megy: csupa hirdetés, nulla tartalom.
  Én 11 éve blogolok így vagy úgy, még Gportálon kezdtem sok mással egyetemben, de már ott is voltak "sztárok" meg "különlegesen egyedi" blogok, csak akkor még szponzoráció nélkül. :)

  Nekem is csak hobbi a blog, ha hárman olvassák, akkor hárman olvassák, és kész, én így szeretem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon jó hasonlat ez a női magazinos! Pont ugyanúgy lecseng, és pont amiatt, mert ugyanolyan sok reklám, ugyanolyan lehetetlen árú termék, és ugyanannyi tapasztalat, mint amit ott leírnak.

   Törlés
 3. "Megtanulhatnád úgy leírni a véleményedet, hogy ne keltsen felháborodást" - lehetetlen, ha a véleményed nem egyezik a hozzászólóéval, hülye vagy...Nem csak a megfogalmazás miatt (ami valószínűleg az egyetlen érvük lehet ellened), hanem azért, mert másképp gondolod, mint ők...hogy merhet bárki bármit másképp gondolni, mint valaki?!

  Néha úgy érzem, hogy a blogok és videók a lusta emberek pénzszerzési lehetőségei...aztán panaszkodnak, hogy külföldön meg lehet belőle élni...itt meg nem, az ország gagyi, nem a színvonal alacsony. Én speciel nem is nézek "magyar" videót csak akkor, ha azt egy általam követett blogger tölti fel...És nem érzem úgy, hogy túl sokat kihagytam...Mindig van egy nagy "tehetség", akire aztán rájön 100+ kisebb videós, akik pont ugyanolyanok akarnak lenni, és nem megy nekik...

  Röviden: egyetértek! :)
  (De azért nem törlöm ki az előző sorokat se. xD)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a gond, hogy már lassan annak se megy, aki nem akar olyan fenszi lenni, mert az meg "unalmas". :D Vagy a reklám miatt unalmas, vagy mert valamivel próbálkozol. :D

   Törlés
 4. Nem szoktam a blogokra kommentelni mostanában, de itt vagyok, és egyetértek. :D
  És a szememben te sikeres blogger vagy, mert van stílusa a blogodnak, és a videóidnak is. :)

  VálaszTörlés
 5. Idestova 5 éve blogolok, és nem értem el hatalmas sikereket, de egyáltalán nem bánom, sőt... Nem akarnék pl: Viszkok Fruzsi lenni. Régen imádtam a videóit, de mára annyira ellenszenves lett számomra, hogy az már a plafont verdesi. A rengeteg reklámjaival.. (párom egy kicsit benne van a marketinges világban, most fejleszti a vállalkozását és a legutóbbi E-commerce mittudomén milyen előadáson Fruzsi egy biztosító társaságot reklámozott... annyira kacagtam és annyira butaságnak tartom, amiket elvállal, gondolom csupán a pénzért...) Na mindegy, ezt csak úgy mellékesen akartam megjegyezni :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én őt azért nem nézem, mert emlékszem még az egyik blogbejegyzésére, évekkel korábban írta benne, szerinte a parfümériákban kirakott teszterek nem eredetiek és nem ugyanazt az illatot lehet megvásárolni. :-D Fruzsika nálam lejáratta magát akkor, gondolom párszáz tini azóta tévedésben él. De S. Evelin ugyanaz a kategória, csak ő szerintem egy hangyányit jobban utánanéz a dolgoknak. A videói egyiknek se tetszenek, simán átkattintok egy másik oldalra inkább.

   Törlés
  2. Én őt már csak elrettentő példának nézem, az is olyan hasznos, mint a jó példa. :D Engem ott vágta el magát, hogy kivasalta a haját csak azért, hogy visszagöndörítse, gondolom akkor is jó pénzt kapott a gyártótól, másért nem lenne ilyen hülye az ember. :D

   Törlés
 6. Nem nagyon szoktam kommentelni én sem, de ez egy jó és összeszedett írás lett. Szeretem olvasni a blogodat pont azért amiért "nem vagy sikeres". Nincs reklám és erőlködés érzete a posztjaidnak, egyszerűen csak jó olvasni, mint egy jó barátnő, minden manír nélkül. Kívánom, hogy továbbra is leled örömödet benne!:) Anna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm!<3 Az ilyen kommentek a legjobb visszajelzések arra, hogy mégse olyan gáz a blogom. :)

   Törlés
 7. Ez a blog szerintem kellemes, írj továbbra is amíg kedved leled benne. A nagy sikerek (többszázezer követő) elérése csak annak fontos aki ebből akar megélni. Nem tudom miért gondolják, hogy ez örökké tart majd. Megélnek a nyugdíjukból valós ledolgozott évek hiányában? Ha lesz nyugdíj (kérdéses, tudjuk). Ha most kitör egy háború, mire megy vele, hogy havonta új sminktermékeket posztolt? Ha netán megbetegszik és már nem tud vlogolni\blogolni miből tartja el magát? Van olyan hivaralos szakma Mo.-n, hogy blogger\vlogger, kapnak ezután bármilyen munkanélkülit? Én erre a hivatásra nem alapoznék életet.
  Ha Magyarországon élnél és több itthon kapható termékről írnál biztosan több követőd lenne, gondolom a szponzorok is megkeresnének. Nekik nagyon megéri ez a bloggervilág. Pár teszttermék kiküldése megtámogatva párezerrel és máris nem kell többmilliós magazin\TV-reklámra költeniük. Egy 14-16 éves tini lazán elhiszi, hogy a blogger\vlogger életét tényleg a 4 ezres BB tette teljessé, a valóságban pedig csak a videó kedvéért kente magára. A kedvenceim a KM oldalán eladásra feltöltött tesztelésre kapott termékek. A swacholás után már tölti is fel a blogger annyira elégedett vele. :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. <3

   Mostanában amúgy nagyon elterjedtek az ilyen "esik a nézettség, nézzél!" videók. Gondoltam, hogy előbb utóbb hirtelen összefog dőlni a kis szakmájuk, de meglepődtem, hogy milyen gyorsan.

   Amúgy volt is egy cég, aki kifejezetten magyar piacra akart némi vásárló szerzést, és felajánlották, hogy küldenek nekem a motyójukból. Amikor megtudták, hogy Szerbia, nem értették a helyzetet, és kérték, hogy magyarázzam el. Azóta sem írtak vissza, de bár nem köntörfalaztak, hogy miért nem akarnak velem dolgozni. Az ex Realash még erre sem volt képes. Úgyhogy én már nem is fogadok el semmit, rögtön törlöm a felkéréseket, ha észreveszem, hogy kimondottan a magyar piacra szánják a véleményemet. Azt hiszem jobban is járok így, utólag nem is bánom, hogy inkább nem küldtek nekem semmit, utólag néztem meg, mennyibe kerül a "csodatermékük", amit otthon is meg lehet csinálni recept alapján...

   Törlés
 8. Egyetértek, szintén 7-8 évvel a hátam mögött. Emlékszem, mikor először szembesültem azzal, hogy a magánjellegű blogok egyre inkább eltűntek, és hiába kattintottam blogról blogra, egyre több személytelen sminkes/divat kezdett velem szembejönni. Azóta még jobban megtanultam értékelni az egyedi blogokat, szóljon akármiről, ha benne van az író valódi személyisége, őszinte véleménye, akkor már nagyon boldog vagyok :))
  (Én sem értem teljesen, mikor valaki azt írja munkahelynek, hogy hivatásos blogger. wtf.?)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Emlékszek régen a sminkes divatos blogoknak is volt egy személyes szférája, és ha szerettél egy blogot, akkor is elolvastad mit ír, ha mondjuk az adott termék nem épp neked való, mert egyszerűen olvasmányos volt, voltak személyes bejegyzések is, imádtam mert mindent megtaláltam egyben, amit szerettem. Hát ilyen már nincs...

   Törlés
 9. Én ugyan nemrég kezdtem el blogolni, de abszolút nem azért, hogy ebből bármilyen anyagi juttatásom legyen vagy bármilyen terméket is kapjak. Szeretem ezt csinálni és engem ez motivál ez visz előre, ám én is kezdem észrevenni, hogy nagyon kevés az olyan blogger, aki tényleg szívvel lélekkel készíti a cikkeit. Annyira meglátszik egy-egy cikken, ha nincs szépen kidolgozva vagy éppen csak nincs kedve az íráshoz.
  Teljesen egyetértek a cikked minden szavával, minden bloggernek ajánlanám a figyelmébe!
  Nagyon jó az amit csinálsz és örülök, hogy Te is szereted ezt csinálni és nem adjuk fel akkor sem ha éppen 10-en olvasnak vagy ha éppen 100-an, talán ez tesz Minket igazi blogerré.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök neked, szoktam is olvasni a blogod, és érezhető, hogy márketing helyett önmagad keresed a blogolásban, és mennyire élvezed. Igazi kincs vagy a kezdők közt, maradj ilyen!<3

   Törlés
  2. Jaj nagyon szépen köszönöm! Nagyon aranyos vagy, jól esett! ☺️

   Törlés
 10. Nekem egyre hiteltelenebb a szépségápolás blogger világa. A szponzorok nagyon rosszat tettek egy csomó blognak. Elküldik a cuccokat olyan bloggereknek, akik nem is használják mert nem sminkelnek, de húznak két csíkot a karjukra...letesztelni és ennyi. Nem tudom, most nagyon elegem van ezekből. A lelkesedés hiánya is zavaró. Legyen szenvedélyes azzal kapcsolatban, amiről ír. Ha nem tud, inkább ne írjon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amúgy ezt én is észrevettem, hogy maga az adott blogger nem is sminkel, az instás szemfijein is látszik, hogy csak nagyon minimálisan, amihez nem kell 50+ paletta, de azért elfogadja. Én már csak olyantól nézek sminkteszteket, akikről tudom, hogy tényleg érdeklődéssel vannak a téma iránt. Reálisabb vélemény, mert bár tudja mit keres egy termékben, és érdeklődik iránta.

   Törlés
 11. Nem is baj, hogy "nem lettél" sikeres, mert a többség, akik kezdetben egyszerű, szimpatikus bloggerek voltak, ellenszenves, "megcsinált" bloggerré váltak. Te meg önmagad adod, ha vm nem tetszik, azt is megírod. Nekem pont ezért vagy az egyik kedvencem, már sok-sok éve. Remélem még sokáig itt leszel, és olvashatom a szórakoztató írásaidat. Bevallom egyébként anno, mikor a blogodra tévedtem, fura volt ez a szókimondó stílus, és egy ideig nem is tudtam eldönteni, szimpi vagy-e vagy sem, de mégis feliratkoztam :D És azóta is itt vagyok :) <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De kedves vagy, jó ezt olvasni. :) Remélem még sokáig itt leszel!<3

   Törlés
 12. Kicsit késve olvastam el ezt a cikkedet, de örültem, hogy így gondolod ezt a blogger dolgot. Egyébént, az én szememben sokkal egyedeibb a blogod, mint egy akármilyen több százezres követőjű bloggernek. Igaz, még csak másfél éve írom a blogomat, de engem maga az tesz boldoggá, hogy írhatom és olyan témákban írok, ami nekem tetszik.Oké, rossz érzés, ha látom, hogy az olvasottságom nem halad egyről a kettőre, de kárpótol az a pár ember, aki mindig elolvas vagy ír.:) Több éve olvasok blogokat, de mostanában ez a túlzott szponzor annyi jó blogot rontott/ront el. :( Sok sikert kívánok neked és legyél önmagad! :) Azért remélem ,hogy még több emberhez eljutsz, mert az ilyen blogokat kellene több embernek ismerni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a kedves szavakat, ez mindig jól tud esni. :)
   Nagyon örülök, hogy te sem a hasznot látod ebből az egészből, és az élvezet miatt csinálod. Remélem egyszer visszajön ez is "divatba", és más is inkább a szórakozás végett fog blogolni. :)

   Törlés