2017. szeptember 15., péntek

Jobb a professzionális? | KYO ammóniamentes hajfestékMint ahogy azt már ebben a posztban olvashattátok, volt némi kísérletem két Palette hajfestékkel. Na akkor elég gyorsan sikerült eldöntenem, hogy a drogériás hajfestékekkel nem lesznek további kísérleteim, és nem igazán érdekel, hogy egy drágább kiadás jobb lehet, plusz egy igazán jó szakemberi vélemény után végképp nem vágytam további kísérletezésre. A csúnya próbák után rögtön az imádott Aleksandar cosmetics boltba vett az utam, ahol is megvettem a sokak által kedvelt KYO ammóniamentes hajfestékét.


Profihoz illően, nem katalógus, hanem kódozás alapján választottam magamnak színt, és működött a dolog, valóban azt kaptam, amire vágytam, nem pedig egy ötödik árnyalatot. Az én színem a 8.3-as, ami a neve alapján világos arany szőke, ami elég csalós, valamiért ami nekünk sötét szőke, az a profiknak világos. :D Az első szám a mélységet jelöli, a második szám pedig a tónust.

Egy kis használati utasítás:

Első szám: igen, a szőke szín kicsit túl van gondolva :D
1 - fekete
3 - sötét barna
4 - barna
5 - világos barna
6 - sötét szőke
7 - szőke
8 - világos szőke
9 - igazán világos szőke
10 - extra világos szőke
11 - ultra világos szőke
12 - speciális világos szőke

Második szám:
0 - természetes
1 - hamvas
2 - viola (ez egyes hajfestékeknél 6-os)
3 - arany
4 - réz
5 - mahagoni
6 - piros
7 - barna
8 - gyöngy

Második számokból kombó is létezik, ezt nem tartom annyira fontosnak leírni, elég egyszerű a képlet, pl. 34 aranyos réz, vagy a 43 rezes arany, esetleg 77 intenzív barna.


Bár sokak szerint az ammónia mentes hajfestékek csak sima hajszínezők, hiszen nem túl tartósak, azért én csak rámondom, hogy tartós. Míg a Palette festékei 2-3 mosás után sehol sem voltak, addig a KYO még mindig bírta a tempót több mosás után is. Színvédő kozmetikumokat egyiknél sem használtam.

A KYO esetében a szín halványulását kb. három hét után vettem észre, ami az én esetemben 7-10 hajmosás, nem számoltam meg sajnos mennyi pontosan.


Mivel ammóniamentes, így nem akartam megfulladni hajfestés közben sem, nem volt erős szaga, sőt, egyenesen egy kellemes, gyenge illata volt. Mivel többeknél olvastam, hogy egy jobb hajpakolásnak felel meg ez a termék, ezért erre külön kíváncsi voltam, hiszen 8-as szőkére már simán megy 9%-os oxi, ami már elég veszélyes, ha nem vigyázol meg eszi a hajadat.

Az a helyzet, hogy tényleg olyan pihe-puha és selymes volt a hajam festés után, hogy köpni nyelni nem tudtam. Az egyik Palette után nem vettem észre különösebb változást, míg a második már elég emberesen szárította a hajam. A képek a festés másnapján készültek, szerintem nem is kell ezt tovább magyarázni, durván átjön, hogy milyen minőséget kaptam.

Plusz pont, hogy nem lett a hajamnak semmilyen erős vörös mellékszíne, ami a Palette festékeknél sajnos előjött, pedig határozottan szürke tónusú az eredeti hajszínem.


A hajam mellig ér, és a tövétől kb. 10cm-re kezdtem balayage-t festeni. Erre nekem elment fél tubus a 100ml-s festékből (elsőre soknak tűnhet egy drogériás festék mellett, de higgyétek el, ez így jó), ezt 1:1,5 arányban kellett bekeverni az oxival, és 45 percig kell fent hagyni (ehhez egyébként pontos használati utasítás van a festék mellé téve, ahogy a tubusokon számos beosztással lehet látni, hogy pontosan mennyit adagoltunk eddig, szóval elég könnyedén megy a bekeverés).

Érdekes módon, a Palette-hez képest nem volt annyira híg, sőt egy egész emberes krém volt, és sokkal könnyebb volt tartani a hajam a balayage-hoz, nem csúszott ki a kezemből a tincs, így biztosan tudtam, hogy pontosan mit festek, nem kellett 3 órát rettegnem, hogy akkor most milyen lesz az átmenet. :D Sokkal jobb a textúrája. Attól is féltem, hogy gond lesz a kesztyűvel, mert még nem vettem normális hajfestő kesztyűt, és a sima nejlon fajtával estem neki, de nem jelentett hátrányt. Egyszerűen hihetetlenül könnyű vele dolgozni.

Pont amiatt, hogy nem csúszott ki a kezemből a hajam, így szép átmenetet tudtam festeni. Múltkor se lett épp rossz, de most konkrétan észrevehetetlen, így teljesen természetes a hatás, pont ahogy a balayage-nál azt kell, talán a legelső képen látszik legjobban az átmenet.

Bár nagyon bökte a csőröm, hogy inkább a 9.1-eset kellett volna megvenni, és az lesz a következő, mert hát a hamvas mennyivel jobb, de abszolút imádom a 8.3-ast, és bár még nem kizárt, hogy egyszer megvadulok és megveszem a 9.3-ast, de tényleg nagyon bejött ez az arany szín, nem gondoltam volna elsőre.

Bár a Palette-n kívül más tapasztalatom drogériás festékekkel nincs, mindenképp azt mondom, hogy a professzionális sokkal szebb, tartósabb, és egészségesebb eredményt ad károsítás nélkül, és árban sincs olyan sok különbség, sőt lehetőség van literes oxi vásárlására, ami árban sokkal jobban kijön, mint egy kicsi, és elég sokszor lehet belőle hajat festeni, így hosszú távon akár valóban kedvezőbb is lehet amellett, hogy a hajad se fog roncsolódni.

4 megjegyzés:

 1. Nagyon szép színű a hajad, és iszonyat jól is áll.
  Nekem is professzionális festékkel van festve a hajam, mert még pont időben mesélte el fodrász barátnőm, hogy mit is tesz a drogériás festék a hajjal. Rohantam is visszavinni. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :)

   Na akkor nagyon jól jártál! Egyszerűen szörnyű, pénzért se kennék most már a hajamra drogériásat. :D

   Törlés
 2. Szia! :)
  Olyan bátor és ügyes vagy, hogy magadnak mered festeni a hajad! Én ha neki állnék tuti nem a sülne ki jó belőle😂
  Nagyon szép ez a szín, nagyon jól áll! ☺️ Na és az átmenet, fodrászokat megszégyenítően természetes hatást értél el! Nagyon ügyes vagy! :)
  Puszi 😘

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De kedves vagy, köszönöm szépen!<3

   Törlés