2015. április 21., kedd

Albi konyha | Bundás csirke

Igen, már megint csirke, és megint alap, talán még az előzőnél is "alapabb" étel, viszont ha lehet talán még annál is gyorsabb, és valahogy jobban is szeretem bundázva. A bunda ad egy finom plusz ízt, és sokkal puhább is lesz a hús, mint magában sütve. Na de hogyan is kell ezt a bizonyos bundát elkészíteni?




• A csirkemellet felszeleteljük tetszőleges darabokra, majd ezt még megfelezzük keresztben, hogy vékony legyen, ugyanis a tojás nagyon hamar megsül, és vele együtt gyorsan megsüljön a hús is.
• A Kotányi sült csirkéhez való fűszerével befűszereztem a szeleteket. Hihetetlenül megszerettem ezt a kis aranyos fűszerkeveréket, nagyon finom lesz tőle a hús!
• Ezt érdemes még sütés előtti este megcsinálni, persze lehet előtte két perccel is.
• Feltörünk egy tojást, majd felverjük -csak simán egy villával, nem kell mixer!-. A tojásba egy kevés sót is érdemes tenni, hogy ne legyen túl íztelen a bunda.
• A beforgatás ugyan olyan, mintha bécsit készítenénk. Először lisztbe tesszük a húst, majd utána a tojásba, csak a tojás után nem a prézli jön, hanem egyenesen megy a jó öreg palacsintasütőbe, amiben már ott várakozik a felforrt olaj.
• Ugyan úgy többször átforgatjuk, majd amikor már nagyon szép színt kapott a tojás, akkor már kész is. :)

Ez tényleg egy turbó recept, igazából tovább tart mindent előkészíteni a sütéshez, de még azzal együtt is max 10 perc, ha már van egy kis gyakorlatunk.

Remélem adtam ötletet a holnapi ebédhez, jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése