2015. március 24., kedd

Mindennapi sminktáska

Szörnyen imádom nézegetni, mások miket használnak a mindennapjaikban. Én a kis mindennapi dolgaimat egy nesziben tartom, az egyetemi lakásomban ez a tárolás vált be leginkább, mivel rosszak a fények, és így kényelmesebben tudom üldözni a természetes fényt, ráadásul ha esetleg hazahozom, akkor nem kell pakolászni, csak berakom a bőröndbe és kész. Ezt a neszit még anya készítette nekem, és amilyen kicsinek néz ki, annyira hatalmas belülről. Nem sok terméket tartok magamnál, de mégis minden helyzetre fel vagyok készülve.Ápol és eltakar:
Amikre mindenképp szükségem van, hiszen a bőröm a legváratlanabb pillanatokban dönt úgy, hogy akkor ő most bedurran. Alapozónak a Miss Sporty alapozóját használom, róla már írtam itt. Igazából most le fogom váltani, mivel valamitől megint beindultak a pattanások, és a vitamin tartalma miatt félő, hogy ő a bűnös, majd rálesek. Kár lenne érte, mivel egyébként nagyon jó.
Korrektort ritkán használok, de ha mégis, szigorúan az Aura stiftes korrektoráért nyúlok. Igazából még sosem volt más fajta korrektorom pattanásokra, már a kezdetek óta őt használom, már az ötödik darabomat láthatjátok a képen.
Púderből se kombinálok. Voltak már kitéréseim, de végül mindig ennél az Ingrid Cosmetics Dream Matt púdernél kötök ki. Bár szörnyű ez a kiszerelés, de a tartalom szuper, és valóban álom a mattosító tudása.

Pofazacsiból 10 kilót lefarag
Az arcom formázása és felélesztése az ő kezükben van. Bár a Benefit Hoola bronzer csak egy hamisítvány, de ennyire jó terméket már nagyon rég próbáltam! Színre és tartósságra ötös, nem beszélve arról, hogy milyen könnyű használni, és vészhelyzet esetén még a vele járó ecsetet is ki tudjuk használni.
Pirosítóból szándékosan csak egyet tartok magamnál, mivel nagyon szeretném már elhasználni ezt az Oriflame Very Me pirosítót. Amióta rendszeresen használom megszerettem, de nem lenne rossz lassan túladni rajta.

Feldob és kiemel
Bármilyen hihetetlen, az a rontás tényleg a Sleek OSS palettája. Szegénnyel egy ügyetlenebb napomon bántam el így. Ennek az elhasználására is nagyon rástartoltam, hiszen nem is szép, nem is higiénikus, és nem is kényelmes. Bár a kényelem vitatható, hiszen nincs nagy talpas tükröm (azt is széttörtem), azóta az ő tükrét használom, és kényelmesebb így. Hogy haladjak, kitörtem a rózsaszín árnyalatokat, és egy elfogyasztott pirosító dobozába belepréseltem őket, és most pirosítóként funkcionálnak, abszolút nem bántam meg a tettem. A sötétbarnát használom szemöldökre, tökéletes az árnyalat és szuper tartós, nem mellesleg lassan az  alját is elérem. A többi színt is használgatom, az utóbbi időben rengetegszer nyúltam a fényes sötétlilához. Szerencsére nagyon univerzális paletta, így mindig elő tudom venni.
Persze mégsem tökéletes, hiszen hiányoznak belőle a kedvenceim, a kékek. Erre ez a She Stylezone aranyoska van itt, az alapozónál mutatott posztban róla is olvashattok. Annyira szuper az az acélkék, hogy heti egyszer minimum előkerül ő is a neszi mélyéről.
Az Avon Longlasting szemhéjtus és a Golden Rose szürke jumbo jól jöhet alapon van nálam, sosem használom őket, de kis helyen is elférnek, és ha nem lenne nálam valamelyik, biztos, hogy eszembe jutnának.
A többit sem kell különösen magyaráznom, viszont ők már a mindennapjaimban mindig előveszem. Az Aura Xtreme Smokey Eyes nude ceruzája jó barát a szemöldökcsont és szemzug kiemelésében, az Essence Big! Lashes felel a drámai pillákért. A kis tégelyben egy extrém erős fedésű és tartósságú alapozó (Ingrid Cosmetics Mineral Silk and Lift) kerül a szemalatti karikákra és a szemhéjpúder tartósítására.

Az eszközök
Mert nélkülük nem lehet. Az átlátszó nyelű hatalmas ecsetet púderhez használom. Mivel ilyen hatalmas, pillanatok alatt megvan a púderezés, és sokszor a bronzosító-pirosító duót is átdolgozom vele. Hű társam, lassan 5 éve megvan, de még mindig ugyan olyan puha és egy szál sem esett ki belőle.
A kisebbik, Bobbi Brown púderecsetet használom a bronzosítóhoz és a pirosítóhoz is, majd használat után mindig popsitörlővel áttörlöm. Mivel egyik termékem sem fogja be az ecsetet, és mivel minden nap áttörlöm, ezért bőven elég ez az egy mindenre.
Két ferde ecsetet is tartok magamnál, a pici fejű rózsaszín a szemöldökömre van, míg a másikkal a szempillatőbe viszek fel színeket, ennél komolyabb sminket sosem csinálok. Pont ezért nincs is nálam más, csak egy Sleek applikátor, ami meglepően jó, vészhelyzet esetén is használható, és a szempillatőbe felvitt színt is vele dolgozom el.
A régi szempillaspirál kefe és szempilla göndörítő sem maradhat el, nélkülük nem is érezném jól magam sminkeléskor. Illetve az alapozó felvitelére sima háromszöges szivacsot használok, de mivel mindnek egyszerre kellett szétmállnia, ki kellett hagynom a mai buliból.

Ti miket használtak a mindennapokban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése